Demissionair minister Ernst Kuipers bij Beau over wietproef: “Gaat nu echt gebeuren”

Ernst Kuipers was gisteren bij Beau om te praten over zijn periode als minister in Rutte IV en kwam zelf met het wietexperiment.

0
demissionair minister van volksgezondheid, welzijn en sport VWS Ernst Kuipers bij Beau
Ernst Kuipers gisteren aan tafel bij Beau.
- Advertentie -

Gisteren zaten de twee demissionaire D66 vakministers bij Beau om terug te blikken op hun periode als minister in Rutte IV. Nadat door Beau aan Elodie Verweij was gevraagd om enkele verdiensten van Kuipers op te noemen, kwam hij zelf met het Experiment gesloten coffeeshopketen.

“Voor mij golden er natuurlijk ook dingen die je eerder minder op het vizier hebt, bijvoorbeeld het hele traject om te komen tot een gesloten coffeeshopketen. Het volledig legaal kweken en distribueren. Dat is ook een traject wat al lange tijd loopt,” aldus Kuipers.

Beau vroeg daarop nog ter bevestiging: “Gaat het nu echt gebeuren?”

“Nu gaat het echt gebeuren,” aldus Kuipers zijn antwoord, daarmee verwijzende naar de startdatum in Breda en Tilburg op 15 december.

Afzwaaiende minister Kuipers was de eerste linkse minister van Volksgezondheid in twintig jaar

Ernst Kuipers was de eerste minister van een linkse partij sinds Els Borst (ook D66, 2002) op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Kuipers was daarnaast de eerste minister van VWS ooit die een coffeeshop bezocht. Hij bezocht ook een teler, ging op werkbezoek naar Canada om te leren over de legalisering van cannabis en stelde voor om de rol van het Bureau Medicinale Cannabis te wijzigen.

En hij maakte in september bekend dat Nederland Oekraïne gaat helpen bij het verkennen van een medicinale cannabis toeleveringsketen.