VWS minister Kuipers bezocht coffeeshop in Breda met burgemeesters

De aanleiding voor het historische werkbezoek van een VWS minister aan de coffeeshops van Breda is het vertraagde wietexperiment.

0
Depla Kuipers Weterings Breda coffeeshop bezoek wietexperiment
Ernst Kuipers, Theo Weterings, Paul Depla en Margriet van der Wal in coffeeshop Het Paradijs in Breda. Foto via de Twitter pagina van Ernst Kuipers.
- Advertentie -

Bijzonder bezoek aan coffeeshop Het Paradijs in Breda afgelopen maandag. Daar was namelijk de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ernst Kuipers (D66) begin deze week op bezoek samen met de burgemeester van Breda Paul Depla (PvdA) en de burgemeester van Tilburg Theo Weterings (VVD) in kader van het steeds maar uitgestelde wietexperiment.

Voor het eerst een minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een coffeeshop?

Op Twitter schreef Ernst Kuipers: “Het wietexperiment is belangrijk om te kijken hoe we problemen rondom het gedoogbeleid kunnen oplossen. Ik was met burgemeesters Paul Depla en Theo Weterings op bezoek in Breda. Met coffeeshophouders en wiettelers kijken we hoe we dit experiment zo succesvol mogelijk kunnen maken.”

Het experiment gesloten coffeeshopketen, valt namelijk naast Justitie en Veiligheid ook onder het ministerie van VWS. Tot voorheen was er alleen nog niet echt iets positiefs te merken van Kuipers op VWS. Zo waren de antwoorden op de Kamervragen over de Wietwet niet echt bevredigend. Evenals de antwoorden op de Kamervragen over medicinale cannabis. Maar zijn voorgangers hebben nog nooit een voet gezet in een coffeeshop zover wij weten. Mogelijk wijlen Els Borst (D66), maar niet als officieel werkbezoek.

Ook Depla laat weer van zich horen

Naast Depla van Breda, reageerde ook burgemeester Theo Weterings (VVD) van Tilburg vorige week teleurgesteld op het uitstel van het wietexperiment. Beiden waren dan ook samen met Kuipers op werkbezoek.

Zo schreef Depla op Twitter: “Het gedoogbeleid is failliet. Daarom is wiet-experiment goede stap. Maar wel belangrijk om vaart erin te houden. Daarom goed signaal dat Ernst Kuipers op werkbezoek is gekomen om met Theo Weterings, telers en coffeeshops te spreken over mogelijke versnellingen.”

Laten we hopen dat er daadwerkelijk ook iets uit dit werkbezoek voort komt.