Zwijndrecht heeft waarschijnlijk vanaf 1 mei weer een coffeeshop

Een coffeeshop in Zwijndrecht vanaf 1 mei met verkapte wietpas, illegaal testen op inhoud en patiënten die korting krijgen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De inwoners van Zwijndrecht, waar toch bijna 50.000 mensen zouden wonen, zullen waarschijnlijk vanaf 1 mei weer een coffeeshop in hun stad kunnen bezoeken zo berichtte eerder deze week het AD.

Update, 10 mei: Coffeeshop De Ambassade geopend in Zwijndrecht op plek Xpresso

Nieuwe coffeeshop in Zwijndrecht doet de wenkbrauwen fronsen

Op precies dezelfde plek als de eerder noodgedwongen gesloten coffeeshop Xpresso zal de nieuwe coffeeshop openen. Op dit moment wordt het pand nog verbouwd.

De nieuwe eigenaar, Dordtenaar Edwin Bax, is de eigenaar van een marketing- en communicatiebureau en houdt zelf ook wel van een jointje laat hij weten aan het AD: “Op de dag dat Xpresso gesloten werd, heb ik de burgemeester al een mailtje gestuurd met de mededeling dat ik wel verder wilde met een coffeeshop. Ik zag een kans om van mijn hobby mijn werk te maken.”

Er waren nog acht gegadigden voor de vergunning, maar Bax had het beste plan.

Verkapte wietpas, illegaal testen op inhoud en patiënten kortingen geven?

(…)Pas als de uitslagen daarvan goedgekeurd zijn, wordt daadwerkelijk ingekocht

Heel bijzonder aan het plan is dat alle ingekochte producten langs een laboratorium zullen gaan en gecontroleerd worden op ‘werkzame stoffen, schimmels en pesticiden. Pas als de uitslagen daarvan goedgekeurd zijn, wordt daadwerkelijk ingekocht.’

Dat mag je gerust opvallend noemen, want testen is officieel volgens de Opiumwet verboden omdat het onder ‘verwerken’ valt.

Ook willen ze een pasjessysteem invoeren en klanten daarvoor gratis lid moeten worden.

“(…)zien we ook of iemand elke dag wat koopt(…)”

Zo legt hij uit aan het AD: “Daarmee kunnen we er op toezien dat we niemand meer dan de maximale vijf gram verkopen, maar zien we ook of iemand elke dag wat koopt. In zo’n geval kunnen we mensen er op aanspreken  dat ze we erg veel gebruiken en een gesprek met hen aangaan. Bij verslavingen is er vaak een dieper probleem.”

Ook zou het patiënten kortingen kunnen geven. Wat ook opvallend is, want coffeeshops kunnen eigenlijk helemaal geen korting geven. Maar het is een stichting, dus mogelijk gaan ze dus zelf opdraaien voor de kosten.