Democratische senatoren stellen introductie legalisatie wetgeving uit

Na het Huis van Afgevaardigden, komt ook de Amerikaanse senaat dit jaar in actie voor de legalisatie van cannabis. Maar later dan verwacht.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

De drie Democratische kartrekkers in de Amerikaanse senaat (vergelijkbaar met de Eerste Kamer in Nederland) waaronder senaatsleider Chuck Schumer (D-NY), voorzitter van de Senaatscommissie Financiën Ron Wyden (D-OR) en senator Cory Booker (D-NJ), maakten vorige week bekend in een persbericht dat de Cannabis Administration and Opportunity Act om cannabis op een federaal niveau te legaliseren in de Verenigde Staten ‘voor het augustus reces’ zal worden geïntroduceerd en niet deze maand zoals eerder werd bericht.

Voor de duidelijkheid benadrukt de cannabis expert van Politoco, Natalie Fertig, dat als je goed leest de introductie niet in augustus hoeft te komen maar dat ook in juli bijvoorbeeld kan zijn. Het reces in augustus is van 8 augustus tot en met 5 september.

Na het Huis van Afgevaardigden, komt ook de Amerikaanse senaat in actie voor de legalisatie van cannabis

De Cannabis Administration and Opportunity Act (CAOA) werd eerder al in juli vorig jaar onthuld en is “cruciale wetgeving die eindelijk een einde zal maken aan het federale verbod op cannabis en de overcriminalisering van cannabis op een alomvattende en zinvolle manier zal aanpakken”, zei Schumer in het persbericht. “Ik ben trots op de vooruitgang die is geboekt om dit essentiële wetsvoorstel dichter bij de officiële introductie vóór het augustusreces te brengen, en ik wil de commissievoorzitters bedanken die met ons hebben samengewerkt en zich hebben blijven inzetten om dit probleem aan te pakken.”

“CAOA zal niet alleen cannabis van de federale lijst van gereguleerde stoffen verwijderen, maar ook helpen ons strafrechtsysteem te herstellen, herstelrecht te verzekeren, de volksgezondheid te beschermen en verantwoorde belastingen en regelgeving in te voeren”, zei hij.

Op dit moment werken ze aan de volgende puntjes, aldus het persbericht:

  • Het verwijderen van onnodige pre-tewerkstelling van federale werknemers en willekeurige drugstests voor cannabis, terwijl de juiste drugstests op transportgerelateerde gebieden, andere gevoelige werkgebieden en onderzoeken naar ongevallen en onveilige praktijken behouden blijven.
  • Het lidmaatschap en de taken van het Cannabis Products Advisory Committee specificeren, een entiteit die in de wetgeving is opgericht en die de FDA zou bijeenroepen en raadplegen alvorens regelgeving uit te vaardigen.
  • Het verduidelijken van de regels voor marktconcurrentie die bedoeld zijn om onafhankelijke detailhandelaren te beschermen en concurrentieverstorend gedrag te voorkomen, om ervoor te zorgen dat die regels niet onbedoeld de staatsprogramma’s ondermijnen die toegang bieden tot kapitaal voor bedrijven met sociale aandelen.
  • Brede herziening van landbouw- en milieuwetten die van toepassing zijn op cannabis, en werken om ervoor te zorgen dat passende milieubescherming van toepassing is op de productie van cannabis.
  • Zorgen voor bescherming van werknemers voor degenen die in de cannabisindustrie werken.
  • Ervoor zorgen dat regelgevende instanties en wetshandhavers over de middelen en instrumenten beschikken die ze nodig hebben om de integriteit van de legale cannabismarkt te beschermen.
  • Versterking van de bescherming en kansen van cannabisbedrijven in het kader van Small Business Administration-programma’s.
  • Verduidelijking van de relatie tussen deelstaatregeringen en Indiase stamregeringen met betrekking tot cannabis.
  • Brede herziening van de bestaande wetgeving inzake cannabis door de hele regering, en ontwikkeling van een verscheidenheid aan aanvullend beleid om een ​​consistente en passende behandeling van cannabis te garanderen.

De wetgeving loopt daarnaast parallel aan een eerder al aangenomen wetvoorstel Marijuana Opportunity, Reinvestment and Expungement (MORE) Act in het Huis van Afgevaardigden, de Tweede Kamer zeg maar van de Verenigde Staten. De MORE Act wordt als een goede fundering gezien voor dit wetsvoorstel.