Burgemeester New York stelt cannabisteelt in kassen op sociale woningbouw voor

De burgemeester van New York City ziet wel iets in het toestaan van het kweken van cannabis in kassen op daken van sociale woningbouw.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Bijzondere uitspraken van de nieuwe, recentelijk verkozen burgemeester Eric Adams (D) van New York City op een conferentie georganiseerd door de New York State Association of Black, Puerto Rican, Hispanic & Asian Legislators (NYSABPRHAL) eerder deze maand. Daar liet hij weten het idee te onderzoeken om het kweken van legale cannabis toe te staan in kassen op de daken van sociale woningbouw.

De burgemeester van New York City ziet wel iets in het toestaan van het kweken van cannabis in kassen op daken sociale woningbouw

Zijn uitspraken zijn alleen niet vastgelegd op camera, maar ze worden ook niet ontkend bericht de website Marijuana Moment.

De kans dat dit plan gaat slagen, is alleen zoals te verwachten vrij laag. Maar de burgemeester van New Amsterdam lijkt toch heel wat voortvarender in zijn plannen te zijn dan zijn collega Halsema van Old Amsterdam.

De staat New York legaliseerde in maart 2021 overigens al cannabis, coffeeshops en thuisteelt. Eind vorige week onthulde de New York State Cannabis Control Board dat de eerste 52 vergunningen voor het kweken van legale cannabis zijn toegekend voor industriële hennepboeren in de hele staat.