Derrick Bergman ontvangt Koos Zwart Award van coffeeshopbond PCN

In een eerste reactie zei Derrick de onderscheiding als “heel eervol” te zien.

0
Derrick Bergman Koos Zwart Award PCN
Foto via Hester Kooistra op Twitter
- Advertentie -

Eerder deze week werd Derrick Bergman voor zijn tomeloze inzet in het cannabis legaliseringsdebat in Nederland geprezen met de Koos Zwart Award, die werd uitgereikt op de Meet & Greet van Platform Cannabis Ondernemingen Nederland (PCN) afgelopen 23 juni.

Derrick Bergman ontvangt Koos Zwart Award

Derek Kent, de nieuwe voorzitter van PCN, overhandigde de Koos Zwart Award aan Derrick in het bijzijn van een drukbezochte Meet & Greet. In een eerste reactie zei Derrick de onderscheiding als “heel eervol” te zien.

“(…)Ik ben heel blij dat ik met Koos samen heb mogen werken(…)”

“Het wordt steeds uitzonderlijker om Koos Zwart nog zelf gekend te hebben. Ik ben heel blij dat ik met Koos samen heb mogen werken en heel dankbaar dat ik de naar hem vernoemde prijs heb gekregen.”

De prijs is vernoemd naar journalist en cannabisactivist Koos Zwart (1947-2014). Eerdere winnaars zijn onder meer Doede de Jong, Dries van Agt, Rick Simpson en Ben Dronkers.

Ten zeerste verdiend

Derrick ken ik persoonlijk inmiddels alweer bijna zeven jaar (2014) en heeft sindsdien gefungeerd als mentor, vriend, fijne collega en is in het algemeen ‘n mooie mens zoals ze hier in Brabant zouden zeggen.

Zoals Derrick blij is dat hij met Koos Zwart nog heeft mogen werken, zo ben ik op mijn beurt weer blij dat ik met Derrick nog steeds mag werken.

Woorden schieten te kort om zijn bijdrage in het geheel samen te vatten. Maar wat je wel kunt doen is een mooie donatie overmaken naar de stichting VOC, of je aansluiten bij de Patreon actie zodat de stichting maandelijks een klein bedrag krijgt en je na 6 of 12 maanden een klein presentje krijgt. Alle beetjes helpen, want we zijn er nog niet.