Duitse cannabiswet doorstaat commissies, vrijdag behandeling Bundestag

Duitse cannabiswet doorstaat commissies van Volksgezondheid, Financiën en Verkeer, vrijdag op de agenda in de Bundestag om 13:10.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De Duitse cannabiswet heeft vanochtend de commissies van Volksgezondheid, Financiën en Verkeer doorstaan. De weg is daarmee vrij voor de plenaire behandeling van de cannabiswet in de Bundestag aanstaande vrijdag 23 februari om 13:10.

Update, 23 februari 2024: Duitse parlement stemt in met legalisering thuisteelt en teeltverenigingen

Cannabswet in Duitsland doorstaat de commissies van Volksgezondheid, Financiën en Verkeer

Dat maakten de politici Kristine Lütke (FDP) en Carmen Wegge (SDP) bekend op Twitter. Beide politici zetten zich in het verleden actief in voor de cannabiswet.

Lütke schreef, vrij vertaald, namelijk op Twitter: “De laatste formele hindernis is overwonnen. De Gezondheidscommissie heeft onze amendementen goedgekeurd en uiteindelijk ook de cannabsiwet! Dit betekent dat we vrijdag het laatste debat in de plenaire vergadering kunnen houden en uiteindelijk over de wet kunnen stemmen.”

Wegge hield het kort: ‘De weg naar de (plenaire behandeling) is vrij!’

Eerder deze week werd de cannabiswet al toegevoegd aan de agenda van de Bundestag en staat ter behandeling om 13:10 op aanstaande vrijdag 23 februari.

Update, 21 februari 21:00: naar verluid heeft de verkeerscommissie de opdracht terug gegeven en daarmee zal het een politiek besluit worden. Verder is er grote kans dat 1 april niet zal worden gehaald, maar voor de zomer zou het nog wel moeten kunnen lukken.

22 maart behandeling in Bundesrat, mogelijk 1 april al in werking

Na de Bundestag stemming is de verwachting dat op 22 maart het voorstel gaat naar de Bundesrat.

De wetgeving kan daarna al op 1 april in werking treden. De wet zou het bezit van cannabis tot 30 gram en het thuis kweken van cannabis tot 50 gram toestaan (eerder 25 gram).

Het inwerkingstreden van de voorschriften voor teeltverenigingen is pas gepland voor 1 juni of 1 juli.