Duitse gezondheidsminister Lauterbach brengt bezoek aan Canada

"(...)De dokter zegt dat legalisering daar niet heeft geleid tot een toename van de consumptie, ook niet onder jongeren. 70% van de zwarte markt is verdwenen," aldus Lauterbach in een Tweet.

0
Duitse gezondheidsminister Lauterbach brengt bezoek aan Canada
Via Twitter
- Advertentie -

Eind mei heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) een bezoek gebracht aan Canada waar hij onder andere een ontmoeting had met de Canadese minister van Geestelijke Gezondheid en Verslaving Dr. Bennett.

Lauterbach brengt bezoek aan Canada en komt terug met goed nieuws

Dat liet hij weten door middel van een Tweet op 26 mei:

Daarbij schreef hij, vrij vertaald:

Ontmoeting vandaag met de Canadese minister van Geestelijke Gezondheid en Verslaving Dr. Bennett over cannabislegalisering. De dokter zegt dat legalisering daar niet heeft geleid tot een toename van de consumptie, ook niet onder jongeren. 70% van de zwarte markt is verdwenen.

Afgelopen april ging onze minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) ook al op werkbezoek naar Canada. Daar sprak hij met de overheid en telers over hun ervaringen met de legalisatie van cannabis.

In september vorig jaar ging er overigens al een Duitse delegatie van de gezondheidscommissie van de Bundestag op werkbezoek naar Californië om daar langs te gaan bij legale cannabis kwekerijen, cannabiswinkels en test laboratoria.

Nu hopen dat ze de lessen die ze hebben geleerd zullen meenemen in het wetsontwerp, want de eerste draft kon op nogal wat kritiek rekenen.