Duitse regeringspartij SPD neemt legalisering cannabis op in programma voor Europese verkiezingen

De Duitse regeringspartij SPD heeft de legalisering van cannabis opgenomen in programma voor de Europese verkiezingen in juni.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Eerder deze maand maakte de Duitse SPD politicus Carmen Wegge bekend op Twitter dat de SPD de legalisering van cannabis heeft opgenomen in hun verkiezingsmanifest voor de aanstaande Europese verkiezingen.

SPD neemt legalisering van cannabis op in programma voor de Europese verkiezingen in juni

Op 28 januari schreef ze namelijk op Twitter, vrij vertaald:

Vandaag heeft de SPD ook besloten tot de volgende zin in haar EU-verkiezingsmanifest: “Wij zetten ons in voor de verantwoorde, snelle en Europese wet-conforme legalisering van cannabis en willen hiervoor de wettelijke voorwaarden scheppen.” Bedankt voor de sterke signaal!

Met de berichten dat er intern in de SPD rumoer is over de cannabiswet, is dit inderdaad een goed teken.

De federale minister van Volksgezondheid, prof. Karl Lauterbach (SDP), heeft zich overigens in een recent interview met de Welt am Sonntag uitgelaten over de legalisering van cannabis in Duitsland. In het interview geeft hij aan dat zijn verwachting is dat in de week van 19 tot en met 23 februari de cannabiswet zal worden aangenomen in de Bondsdag en vanaf 1 april in werking kan zijn.

Hoeveel Nederlandse partijen zullen dit voorbeeld volgen?

Terecht vroeg daarnaast Derrick Bergman namens de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) zich af op Twitter hoeveel Nederlandse partijen de legalisering van cannabis zullen opnemen in hun programma’s voor de Europese verkiezingen in juni.

We gaan het zien…