Elf Duitse steden geïnteresseerd in deelname aan wietexperimenten

Elf Duitse steden hebben interesse getoond om modelregio's te worden voor cannabis-experimenten met verkoop via speciaalzaken.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Uit een recente enquête van Die Welt onder 35 Duitse steden blijkt dat minstens elf steden openstaan om in de toekomst deel te nemen aan lokale experimenten met gereguleerde verkoop van cannabis voor recreatieve doeleinden zoals voorgesteld in april eerder dit jaar.

Interesse van elf steden in Duitsland om deel te nemen aan experimenten

Frankfurt/Main was de eerste regio die samen met Offenbach aankondigde zich gezamenlijk te willen aanmelden als modelregio. Kort daarna verklaarde ook de groen-rode coalitie in München een vergelijkbare aanvraag te hebben ingediend. Dit tot ongenoegen van de door de CSU geleide deelstaatregering, die in principe tegen experimenten en legalisatie is.

Andere steden overwegen ook om zich kandidaat te stellen. Bremen heeft laten weten dat men principieel openstaat. Hannover toont ook “zeer veel interesse”, aldus een woordvoerster. Bonn staat “positief tegenover” het plan, terwijl Tübingen, Leipzig en Schwerin zich in principe kunnen voorstellen om deel te nemen, maar nog geen officiële beslissing hebben genomen.

Voor sommige steden is het al duidelijk dat ze absoluut niet willen deelnemen. Hieronder vallen onder andere Nürnberg, Freiburg, Aachen, Essen en Eisenach.

De volgende steden hebben zich nog niet uitgesproken over hun interesse: Berlijn, Hamburg, Keulen, Dortmund, Düsseldorf en Stuttgart. Ze willen wachten tot de precieze wettelijke voorschriften voor de modelregio’s van de federale regering zijn vastgesteld. Het is dus te verwachten dat het aantal geïnteresseerde steden in de komende maanden nog kan toenemen.