Gemeente Venray wil verplaatsing van minimaal één coffeeshop overwegen

Venray heeft momenteel twee coffeeshops: Halicarnas en Switch, beiden in de Henseniusstraat.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De gemeente Venray overweegt serieus de verplaatsing van minimaal één coffeeshop in de regio. Het stadsbestuur heeft onlangs aangekondigd dat het de mogelijkheden onderzoekt om de huidige coffeeshops te verplaatsen. De plannen zijn bedoeld om een betere spreiding van de coffeeshops in de gemeente te realiseren en de mogelijke overlast te verminderen.

Gemeente Venray verkent opties voor verplaatsing van coffeeshops

Venray heeft momenteel twee coffeeshops: Halicarnas en Switch, beiden in de Henseniusstraat. Het stadsbestuur is van mening dat de concentratie van deze verkooppunten op bepaalde locaties mogelijk negatieve effecten heeft op de omgeving.

Om dit probleem aan te pakken, onderzoekt de gemeente nu de mogelijkheden om minimaal één coffeeshop te verplaatsen naar een andere locatie.

Belangrijke overwegingen bij de herlocatie van coffeeshop

Bij de herlocatie van coffeeshops in Venray worden verschillende factoren in overweging genomen.

Het stadsbestuur richt zich op het vinden van geschikte locaties die zowel voldoen aan de criteria van de landelijke wetgeving als aan de behoeften van de gemeenschap. Hierbij wordt gekeken naar aspecten zoals de afstand tot scholen, woonwijken en andere gevoelige plekken.

Daarnaast zal de gemeente in overleg gaan met belanghebbenden en omwonenden om een breed gedragen beslissing te nemen.

Bij een van de twee coffeeshops werd twee jaar geleden in oktober nog te veel voorraad aangetroffen, maar beide coffeeshops zijn nog steeds open.