Gemeente Utrecht positief over plan coffeeshop op bedrijventerrein Lage Weide

De vergunningsaanvraag voor de nieuwe coffeeshop op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht wordt op dit moment beoordeeld.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De gemeente Utrecht is positief over een nieuw plan om een coffeeshop te vestigen op bedrijventerrein Lage Weide, gelegen aan de Elektronweg. Dit initiatief komt na eerdere bezwaren en aanpassingen aan de plannen. De gemeente Utrecht streeft naar een verspreiding van coffeeshops over de stad en waardeert de locatie buiten woonwijken.

Locatie Elektronweg 38 voor nieuwe coffeeshop goedgekeurd door gemeente Utrecht

De voorgestelde coffeeshop zal zich vestigen aan de Elektronweg 38, wat in principe op goedkeuring kan rekenen van het college, op voorwaarde dat aan alle andere vereisten wordt voldaan. Het feit dat de locatie buiten een woonwijk op een industrieterrein ligt en grenst aan diverse uitvalswegen, voldoet aan het huidige coffeeshopbeleid van de gemeente. Hierdoor past het plan goed binnen de strategie om coffeeshops meer verspreid over de stad te positioneren en zo de druk op bestaande locaties te verminderen.

In het afgelopen jaar ontstond al eerder een initiatief voor een coffeeshop op dezelfde plek, maar dit werd met de nodige bezwaren ontvangen door verschillende ondernemers die al gevestigd zijn op bedrijventerrein Lage Weide. In een persverklaring die zelfs werd geïllustreerd met een in scène gezette foto van een gewapende overvaller, uitten zij hun zorgen over mogelijke ripdeals en onveilige situaties voor vrouwen in de omgeving.

Gemeente past plannen aan na zorgen van ondernemers

De gemeente reageerde op deze zorgen door de plannen aan te passen. Een van de belangrijkste wijzigingen betrof de openingstijden van de voorgestelde coffeeshop. Hierdoor hoopt de gemeente de bezorgdheid van de ondernemers en de lokale gemeenschap weg te nemen. In reactie op vragen van het CDA benadrukte de gemeente ook dat de ervaring leert dat coffeeshophouders zich doorgaans goed houden aan de beheerafspraken voor de omgeving, resulterend in een laag aantal overlastmeldingen rond coffeeshoplocaties.

De vergunningsaanvraag voor de nieuwe coffeeshop op bedrijventerrein Lage Weide wordt op dit moment beoordeeld. Het college van de gemeente Utrecht houdt zich strikt aan het vastgestelde beleid en zal ervoor zorgen dat het initiatief aan alle vereisten voldoet voordat het groen licht krijgt om van start te gaan.