Gesprek over mogelijkheid coffeeshop in Dronten vanavond op raadsagenda

Vandaag vindt een gesprek plaats over de voor- en nadelen van een eventuele vestiging van een coffeeshop in Dronten.

0
cannabis kieswijzer bibob wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Door middel van een Tweet liet Hans Hofmeijer-Boon, Raadslid namens GroenLinks Dronten, weten dat vanavond de mogelijkheid van een coffeeshop in Dronten (Flevoland) op de raadsagenda staat.

Niet-commerciële coffeeshop in Dronten?

Daarbij verwees hij naar een artikel dat eerder op deze website verscheen in juni van dit jaar, toen de lokale GroenLinks en PvdA bekend maakten een bijeenkomst te willen organiseren om informatie in te zamelen over de vestiging van een coffeeshop in Dronten.

Inmiddels staat het onderwerp dus op de raadsagenda van morgen.

Ook liet stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod weten in een reactie op de Tweet dat onder andere Edwin Bax van coffeeshop De Ambassade in Zwijndrecht daarbij zal zijn.

De Ambassade is namelijk een coffeeshop die is ondergebracht in een niet-commerciële stichting, waarvan de winst naar goede doelen en drugspreventie gaat.

Verder valt in de raadsagenda te lezen:

Doel van de bespreking:

De gemeenteraad zo breed mogelijk informeren over alles wat komt kijken bij het bestaan van een coffeeshop in de gemeente. Wat zij de gevolgen voor o.a. volksgezondheid, veiligheid, welbevinden van inwoners, verslavingsproblematiek, jongeren en onderwijs, etc?, zodat partijen onderbouwd kunnen besluiten voor of tegen het aanpassen van het huidige verbod te zijn.

GroenLinks bereidt een motie voor, eventueel met partijen die zich daarbij willen aansluiten uiteraard, om het huidige beleid te herzien.

Verder valt in de raadsagenda te lezen dat naast Edwin Bax ook Peter Baten en Gerard Helms van de stichting coffeeshop Columbus in Harderwijk aanwezig zullen zijn, evenals een politieagent en een verpleegkundige van de GGZ.

Coffeeshopbeleid in Dronten

Op dit moment is een coffeeshop niet toegestaan in Dronten. Desalniettemin hebben drie van de vier coalitiepartijen geen bezwaar tegen de oprichting van een legaal verkooppunt voor softdrugs. Alleen het CDA is tegenstander.