Geurloze cannabis? Volgens dit Canadees bedrijf zit er toekomst in

De geurloze cannabis van CannabCo is ontwikkeld om geuroverlast voor buren in bijvoorbeeld appartementencomplexen te voorkomen.

0
kort geding wietproef initiatieven vloei pesticiden zware metalen blowverbod corona maatregelen grapperhaus
- Advertentie -
Dutch Passion

Dat de geur van cannabis indringend kan zijn, dat weet bijna iedere cannabis consument en ondernemer wel. Maar of het een probleem is wat moet worden opgelost? Volgens het Canadese bedrijf CannabCo Pharmaceutical Corp. zit er toekomst in.

Het bedrijf maakte deze week bekend dat het de resultaten heeft vrijgegeven van een uitgebreid laboratoriumrapport van 50 pagina’s, uitgevoerd door een extern gespecialiseerd laboratorium en testfaciliteit gespecialiseerd in geur.

Geurloze cannabis om overlast voor buren te voorkomen

In het persbericht schrijft het bedrijf dat de tests werden uitgevoerd bij Scentroid, een laboratorium dat gespecialiseerd is in geurbeoordeling en milieugeureffecten. Op verzoek van een van de “grote vier” financiële adviesbureaus werd een rapport in opdracht gegeven met uitgebreide details over de PureScent™-technologie. Meer specifiek is er een vergelijkende analyse uitgevoerd tussen het product Odorless Cannabis™ en reguliere cannabis met betrekking tot de geproduceerde geur en de impact van de geur in de omgeving.

“(…)revolutionair, zowel qua kwaliteit als qua implicaties voor de markt”

“Het Odorless Cannabis™-product is revolutionair, zowel qua kwaliteit als qua implicaties voor de markt”, zegt CannabCo’s president en CEO Mark Pellicane, in het persbericht. “Het was belangrijk voor ons en onze marktpartners dat we op een kwantitatieve manier de ware impact van Odorless Cannabis™ aantonen en als zodanig omarmden we het idee van uitgebreide tests door een gecertificeerd laboratorium”. Scentroid werd gekozen vanwege hun ervaring en uitgebreide werk met overheden, gemeenten, verschillende milieusectoren en Fortune 500-bedrijven.

Er werden meerdere tests uitgevoerd onder gedetailleerde en specifieke laboratoriumomstandigheden om ervoor te zorgen dat de producten onder identieke omstandigheden en concentraties werden getest. “Het was belangrijk voor ons dat repetitieve resultaten nauwkeurig waren en onder identieke omstandigheden om de integriteit en validiteit van de resultaten en het eindrapport te waarborgen”, aldus Mark Novak, COO van CannabCo, in het persbericht.

geurreductie van bijna 600% ten opzichte van reguliere cannabis

Het eindresultaat van de test was ‘schokkend’ en toonde een geurreductie van bijna 600% ten opzichte van reguliere cannabis. “We wisten wat we konden verwachten”, zei Pellicane, “niettemin was het ontvangen van kwantitatieve cijfers die zo belangrijk zijn voor de markt een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf.”

Het rapport concludeerde dat geurloze cannabis nauwelijks waarneembaar was in een straal van 4 meter, terwijl gewone cannabisgeur storend en negatief was in een straal van 50 meter.

Scentroid heeft ook Hedonic Testing uitgevoerd die het effect of de waarschijnlijkheid meet dat de geur een negatief effect heeft op andere mensen. Het rapport stelt dat “hedonische testen een belangrijke maatstaf zijn, omdat het betekent dat zelfs als dezelfde sterke geur vrijkomt tijdens opslag, verdamping of verbranding, de “geurloze” cannabis minder klachten zal veroorzaken en minder intens lijkt”. Geur van reguliere cannabis werd geacht 90% waarschijnlijk een klacht of negatieve reactie te veroorzaken, terwijl de kans op het genereren van een klacht of negatief effect onbeduidend was met Odorless Cannabis™.

Het rapport stelt verder samenvattend: “De verbetering van de hedonische toon, in combinatie met de vermindering van de geurconcentratie, zorgt ervoor dat de “geurloze” cannabis als veel minder geurig zal worden ervaren dan de gewone cannabis”.

Maar ja. Je kunt natuurlijk ook verdampen of edibles gebruiken.