Clever Leaves breidt samenwerking met Duitse Cansativa uit

Clever Leaves heeft een driejarige commerciële leveringsovereenkomst gesloten met de Duitse distributeur en groothandel Cansativa om de toegang tot de markt voor medicinale cannabis te verbeteren

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Clever Leaves Holdings Inc. (NASDAQ:CLVR, CLVRW) maakte eerder deze week bekend in een persbericht de uitbreiding van haar samenwerking met de Duitse cannabisdistributeur en -groothandel Cansativa GmbH, dat vorige week bekend maakte 15 miljoen euro financiering binnen te hebben gehaald.

Clever Leaves verkoopt voor minimaal € 2 miljoen aan THC-rijke cannabis aan Cansativa

In verband met die financiering van Cansativa, heeft Clever Leaves’ indirecte, volledige dochteronderneming, Clever Leaves Portugal Unipessoal (Clever Leaves Portugal) en Cansativa een driejarige commerciële leveringsovereenkomst gesloten. Afhankelijk van de voorwaarden en bepalingen, bepaalt de leveringsovereenkomst dat Cansativa minimaal € 2 miljoen aan THC-rijke cannabis toppen zal kopen van de Portugese faciliteiten van Clever Leaves Portugal.

Gedurende 2022 zal Clever Leaves haar relatie met Cansativa en de Duitse cannabismarkt blijven ontwikkelen door veilige, betrouwbare producten van farmaceutische kwaliteit te leveren via het distributienetwerk van Cansativa, dat duizenden geautoriseerde Duitse apotheken omvat. De leveringsovereenkomst zal naar verwachting rond het einde van 2022 worden gestart, op voorwaarde dat Clever Leaves Portugal de EU GMP-certificering ontvangt, evenals de sluiting van de fondsenwerving van Cansativa en andere voorwaarden.

Clever Leaves genereert liquiditeit door gedeeltelijke verkoop van Cansativa-eigendom

In verband met Cansativa’s financiering, zal de indirecte, volledige dochteronderneming van Clever Leaves een deel van haar Cansativa-belangen verkopen, wat naar verwachting ongeveer € 2,3 miljoen aan opbrengsten vóór belastingen zal genereren en het verwachte eigendom van Clever Leaves zal verminderen tot ongeveer 9 %.

“Met het importeren en distribueren van meer dan 1.000 kg cannabisbloemen in 2021, gecombineerd met zijn nationale exclusiviteit in Duitsland voor de distributie van alle in eigen land geproduceerde cannabis, speelt Cansativa een cruciale rol bij het uitbreiden van de distributie voor veel cannabisbedrijven. Met deze leveringsovereenkomst bevat die lijst nu ook Clever Leaves, zodat we op één lijn zitten met hun succes”, zegt Andrés Fajardo, President en nieuwe CEO van Clever Leaves, in het persbericht.

“De uitbreiding van onze samenwerking zal ons helpen onze positie in Duitsland te versterken en tegemoet te komen aan de vraag van patiënten naar hoogwaardige producten van medische kwaliteit. Met de extra investering van Casa Verde zijn we van mening dat Cansativa goed gepositioneerd is om te profiteren van de huidige en toekomstige tegenwind van de regelgeving op de Duitse markt. We kijken ernaar uit om onze sterke partnerschappen te benutten om ons productportfolio voor patiënten in heel Duitsland en uiteindelijk de EU als geheel te verbeteren. We zijn ook verheugd om door te gaan met het maximaliseren van de waarde voor onze aandeelhouders door de verkoop van een deel van onze investering in Cansativa, waardoor wat extra niet-verwaterend kapitaal wordt gegenereerd dat kan worden gebruikt om onze commercialiseringsinspanningen verder te vergroten.”

Eerder deze week liet het bedrijf ook al weten dat de in Colombia gemaakte CBD producten van Clever Leaves binnenkort verkrijgbaar zijn in Duitse apotheken.