Duitse Cansativa Group haalt 15 miljoen dollar investering op

Met de investering bereidt Cansativa, dat het monopolie heeft op de distributie van medicinale cannabis in Duitsland, zich voor op uitbreiding naar de recreatieve markt.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Cansativa Group maakte gisteren bekend in een persbericht dat het een serie B-investering van $ 15 miljoen heeft afgerond. De financieringsronde werd geleid door Casa Verde met deelname van Argonautic Ventures en het in München gevestigde family office Alluti. Het is de grootste investering van Casa Verde in Duitsland en Europa tot nu toe.

15 miljoen dollar investering van Casa Verde voor Cansativa Group

Als een van de grootste cannabisbedrijven van Duitsland bouwt Cansativa naar eigen zeggen het ‘Amazon’ van cannabis voor Europa en biedt het zijn klanten een B2B-platform om elke fase van de waardeketen te beheren, van het importeren van goederen tot het distribueren ervan naar duizenden apotheken in het hele land.

Gezien de exclusieve relatie met de Duitse regelgevende instantie, het Federale Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen (BfArM), is Cansativa het enige bedrijf dat in eigen land gekweekte medicinale cannabis mag distribueren.

Het bedrijf zal de financiering gebruiken om zijn productportfolio voor medicinale cannabis uit te breiden en zijn recreatieve platform uit te bouwen voorafgaand aan de legalisatie in Duitsland.

“(…)zal ons in staat stellen onze ambitieuze visie te realiseren(…)”

“Deze investering van Casa Verde, een van de meest vooraanstaande cannabisondernemingen in de branche, is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en geeft een sterk signaal af aan de Europese cannabismarkt”, zegt Benedikt Sons in het persbericht, oprichter, algemeen directeur en CEO van Cansativa Group. “Het zal ons in staat stellen onze ambitieuze visie te realiseren om de operationele ruggengraat te worden voor de cannabisdetailhandel in Duitsland en een cruciale rol te spelen bij het mogelijk maken van eenvoudige en veilige toegang tot cannabis voor iedereen.”

“Cansativa is strategisch gepositioneerd om een ​​van de toonaangevende cannabisplatforms in Europa te worden”

“Cansativa is strategisch gepositioneerd om een ​​van de toonaangevende cannabisplatforms in Europa te worden”, zegt Yoni Meyer, partner van Casa Verde Capital, in het persbericht. “Het bedrijf combineert cruciale branche-expertise met een ambitieuze visie en een snel groeiend succesverhaal. We zijn ervan overtuigd dat dit team een ​​centrale rol zal spelen in de verwachte legalisatie in Duitsland en een beslissende impact zal hebben op de Europese markt, die naar verwachting $ 3,6 miljard zal bereiken door 2025.”

“Ons doel is om de handel in cannabis in de snelgroeiende en evoluerende Europese omgeving te vereenvoudigen. Door de beschikbaarheid van producten te garanderen en flexibele ondersteunende oplossingen aan te bieden, zal het Cansativa-platform binnenkort Europa’s one-stop-shop zijn voor alles wat met cannabis te maken heeft”, zegt Jakob Sons in het persbericht, Oprichter en algemeen directeur van Cansativa Group.

Casa Verde Capital is overigens het venture capital bedrijf waar ook Snoop Dogg in investeerde. Vorig jaar investeerde Casa Verde ook al in het Duitse Sanity Group.

Cannabis Industrie Awards 2023