Gouverneur Colorado schrapt 2,700 strafbladen voor cannabis overtredingen

De gouverneur van Colorado Jared Polis schrapt de strafbladen van 2,700 mensen voor kleine cannabis overtredingen.

0

De Gouverneur van Colorado Jared Polis heeft zijn handtekening gezet onder een executive order waarmee de strafbladen van 2,700 mensen voor kleine cannabis overtredingen worden geschrapt.

Details over de executive order van Gouverneur van Colorado Jared Polis

House Bill 1424, die eerder dit jaar door de General Assembly werd aangenomen, bevatte een voorziening die de gouverneur toestaat diegenen gratie te verlenen die veroordelingen op hun strafblad hebben voor het bezit van maximaal 2 ons cannabis (bijna 60 gram) – de huidige wettelijke limiet voor gebruikers van medicinale cannabis.

Polis zijn executive order is echter alleen van toepassing op veroordelingen in staatsrechtbanken tot en met 2012 tot 1 ounce voor recreatief gebruik, in overeenstemming met amendement 64 van Colorado, aangenomen door kiezers in 2012.

Het is niet van toepassing op veroordelingen in gemeentelijke rechtbanken of in andere staten.

Burgers die willen controleren of de gouverneur zijn gratie op hen van toepassing is, kunnen naar de website comarijuanapardons.com gaan.

Het pardon zal geen documenten met betrekking tot de veroordelingen verwijderen of verzegelen. Maar de veroordelingen worden verwijderd uit de openbare registers van individuen, dus als een lid van het publiek een antecedentenonderzoek uitvoert, zal een veroordeling niet verschijnen. Het zou nog steeds verschijnen in antecedentenonderzoeken van de politie, maar met een opmerking over het pardon van de gouverneur.

Reactie Ricardo Baca

“(…)verlenen van gratie aan burgers met een laag drugsdelict zou een verplicht onderdeel moeten zijn van alle legaliseringsinspanningen(…)”

Ricardo Baca, een van de meest bekende cannabis journalisten die nu de marketingbedrijf Grasslands runt, zei tegen The Huffington Post: “Colorado heeft het geluk nu een gouverneur te hebben die begrijpt dat de verantwoordelijkheden van het legaliseren van cannabis veel verder gaan dan het reguleren van de teelt, productie en verkoop van cannabis. Het is de verantwoordelijkheid van elke legale economie om ook een einde te maken aan de onzin uit het tijdperk van de drugsoorlog die onnoemelijk veel levens heeft verwoest, en het verlenen van gratie aan burgers met een laag drugsdelict zou een verplicht onderdeel moeten zijn van alle legaliseringsinspanningen die verder gaan.”