Kijktip: journalist Ricardo Baca zijn TEDx talk over de gevolgen van cannabis legalisatie

0
- Advertentie -

De belangrijkste verschuiving van het drugsbeleid in ons leven (cannabis) veroorzaakt onverwachte uitdagingen en kansen voor de samenleving. In een TEDx talk geeft Ricardo Baca legt hij het piekfijn uit. Ricardo Baca is een journalist voor meer dan 21 jaar, keynotespeaker en opinieleider in moderne media en drugsbeleid.

Over Ricardo Baca

Ricardo Baca was de allereerste cannabis-redacteur van The Denver Post en richtte de nieuwswebsite The Cannabist op, waar hij uitgebreid verslag deed van de opkomst van cannabis voor volwassenen en aanverwante kwesties in het hele land en over de hele wereld.

Ricardo Baca was de allereerste cannabis-redacteur van The Denver Post en richtte de nieuwswebsite The Cannabist op

In 2016 lanceerde de Baca Grasslands: A Journalism-Minded Agency in Denver, Colorado om rechtstreeks samen te werken met bedrijfsleiders in sterk gereguleerde industrieën, waaronder cannabis, energie, hennep en gezondheidszorg.

Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn baanbrekende werk op het gebied van drugsbeleid, cannabiszaken en cultuur, en blijft columnist en podcasts hosten voor een aantal toppublicaties. Baca werd in 2019 door AdCann uitgeroepen tot Marketeer van het Jaar.

Baca heeft het content team van Grasslands persoonlijk samengesteld, dat meer dan vier decennia journalistieke ervaring heeft op het hoogste niveau bij publicaties zoals The Denver Post, Chicago Sun-Times, Wonkette, Men’s Health, Women’s Health en elders.

Op Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam 2018

Op de laatste Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam, 10 jaar georganiseerd door Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, was een van de hoogtepunten dat Ricardo Baca aanwezig was en het op beeld staat. In de Cannabis University, geproduceerd door Cannabis News Network, interviewde Steven Kompier hem wat een interessante video voor de archieven opleverde.