Kijktip: Dr. Sanjay Gupta zijn CNN documentaire serie ‘Weed’

Een uitstekende documentaire serie voor iedereen die twijfelt over de werking van medicinale cannabis.

0
- Advertentie -

Velen hebben in hun leven een draai moeten maken over hoe ze tegen cannabis aankijken. Zo ook CNN’s neurochirurg en journalist Dr. Sanjay Gupta. Tegenwoordig kijkt niemand meer vreemd op dat mainstream media positief berichten over cannabis. Maar toen Dr. Sanjay Gupta voor het eerst zijn draai kenbaar maakte en het eerste deel van wat een 4 delige documentaire serie zou worden te bekijken werd voor een groot publiek, was dat historisch.

CNN’s Dr. Sanjay Gupta over waarom hij de draai heeft gemaakt

In de video hieronder legt hij nog eens uit waarom hij de draai heeft gemaakt:

In een groot stuk in 2013 zei hij onder andere vrij vertaald het volgende:

Ik geloofde ten onrechte dat de Drug Enforcement Agency marihuana als een stof in Schedule 1 zette vanwege gedegen wetenschappelijk bewijs. Ze moeten ongetwijfeld een goede redenering hebben waarom marihuana in de categorie van de gevaarlijkste medicijnen valt die “geen geaccepteerd medicinaal gebruik en een hoog potentieel voor misbruik” hebben.

We zijn al bijna 70 jaar vreselijk en systematisch misleid in de Verenigde Staten, en ik bied mijn excuses aan voor mijn eigen rol daarin.

Ze hadden niet de wetenschap om die bewering te ondersteunen, en ik weet nu dat als het om marihuana gaat, geen van beide dingen waar is. Het heeft geen hoog potentieel voor misbruik en er zijn zeer legitieme medische toepassingen. In feite is marihuana soms het enige dat werkt. Neem het geval van Charlotte Figi, die ik in Colorado heb ontmoet. Ze kreeg kort na de geboorte epileptische aanvallen. Op 3-jarige leeftijd kreeg ze 300 per week, ondanks dat ze zeven verschillende medicijnen gebruikte. Medicinale marihuana heeft haar hersenen gekalmeerd en haar aanvallen beperkt tot 2 of 3 per maand.

Ik heb meer patiënten zoals Charlotte uit de eerste hand gezien, heb tijd met hen doorgebracht en ben tot het besef gekomen dat het onverantwoord is om niet de best mogelijke zorg te bieden als medische gemeenschap, zorg waarbij marihuana betrokken kan zijn.

We zijn al bijna 70 jaar vreselijk en systematisch misleid in de Verenigde Staten, en ik bied mijn excuses aan voor mijn eigen rol daarin.

Band geschapen met Charlotte Figi

Een van de personen die hem heeft geholpen in zijn draai is deze Charlotte Figi die hij hier al noemde en pas recentelijk is komen te overlijden tijdens de corona crisis. Maar zover is bekend niet aan corona.

In een emotionele video bracht Dr. Sanjay Gupta het nieuws op 9 april:

De hele documentaire serie bekijken? Als je even zoekt op het internet kan je de vierdelige documentaire serie vinden. Zoniet, kan je ook de bovenste video in dit artikel bekijken. Iemand heeft namelijk handig alle delen achter elkaar gezet.