Gouverneur Kentucky ondertekent medicinale cannabis en Delta-8 THC regelgeving

De Democratische gouverneur van het oerconservatieve Kentucky heeft twee uitvoeringsbesluiten ondertekend die onder andere het bezit van medicinale cannabis uit andere staten toestaan en Delta-8 THC reguleren.

0
Kentucky
- Advertentie -

De meeste lezers zullen inmiddels wel bekend zijn met het recente nieuws dat Maryland en Missouri respectievelijk de 20ste en 21ste staat zijn geworden in de Verenigde Staten die cannabis hebben gelegaliseerd, maar er is ook goed nieuws te melden uit het oerconservatieve Kentucky waar de Democratische gouverneur twee uitvoeringsbesluiten heeft ondertekend die onder andere het bezit van medicinale cannabis uit andere staten toestaan en Delta-8 THC reguleren.

Vrij vertaald schreef hij op Twitter:

“90% van de inwoners van Kentuckia is voorstander van legalisering van medicinale cannabis, maar de wetgevende macht is er herhaaldelijk niet in geslaagd dit te doen. Vandaag heb ik actie ondernomen door een uitvoerend bevel te ondertekenen waardoor mensen die aan bepaalde medische aandoeningen lijden op 1 januari kleine hoeveelheden medicinale cannabis mogen bezitten en gebruiken.”

Ook plaatste hij de volgende Tweet (de link werkt echter niet in Europa helaas):

Zijn Tweet, vrij vertaald:

“Vandaag heb ik een uitvoerend bevel ondertekend dat Kentuckians met bepaalde ernstige medische aandoeningen zal toestaan om kleine hoeveelheden medicinale cannabis te bezitten en te gebruiken als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan.”

De bijbehorende afbeelding, vrij vertaald:

Voorwaarden voor aanschaf en bezit van medicinale cannabis:

    • Cannabis moet legaal in de Verenigde Staten worden gekocht in een staat waar de aankoop legaal is. U dient uw ontvangstbewijs te bewaren.
    • Het gekochte en gebruikte bedrag mag niet groter zijn dan 8 ounces (227 gram). Dat is het verschil tussen een misdrijf en een misdrijf in Kentucky.
    • Elke Kentuckiër moet ook een verklaring hebben van een erkende zorgverlener, waaruit blijkt dat bij de persoon ten minste een van de 21 medische aandoeningen is vastgesteld. U heeft een kopie van de certificering nodig.

Hij maakte het nieuws bekend in onderstaande persconferentie.

Over Delta-8 THC zei hij het volgende in de persconferentie:

“Op dit moment zijn er geen controles op hoe het wordt verpakt en of verkocht,” zei de gouverneur. “We moeten dus een regelgevende structuur opzetten om ervoor te zorgen dat delta-8 veilig wordt verkocht, verpakt en gekocht in het Gemenebest.”