Gouverneur van Virginia: tijd om cannabis te legaliseren in 2021

Gouverneur Northam kondigde deze week in een persbericht steun aan voor het legaliseren van cannabis in zijn staat Virginia.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -

Gouverneur Ralph Northam kondigde afgelopen maandag in een persbericht aan dat hij wetgeving zal invoeren en ondersteunen om cannabis in de Amerikaanse staat Virginia te legaliseren in 2021. De aankondiging komt op het moment dat de regering van Northam zich voorbereidt om een ​​rapport uit te brengen over de impact van de legalisering van cannabis, dat werd samengesteld met input van overheidsfunctionarissen, beleidsdeskundigen, gezondheidswerkers en gemeenschapsleiders.

Gouverneur Virginia spreekt openlijk steun uit voor het legaliseren van cannabis

“Het is tijd om cannabis in Virginia te legaliseren”, zei gouverneur Northam in het persbericht. “Ons Gemenebest heeft de kans om de eerste staat in het Zuiden te zijn die deze stap zet, en we zullen leiding geven met een focus op rechtvaardigheid, volksgezondheid en openbare veiligheid. Ik kijk ernaar uit om met de General Assembly samen te werken om dit goed te krijgen.”

“Het is tijd om cannabis in Virginia te legaliseren”

De administratie van Northam werkt nauw samen met wetgevers om de wetgeving af te ronden voorafgaand aan de Algemene Vergadering van 2021. Vandaag heeft gouverneur Northam duidelijk gemaakt dat elke wetgeving om cannabis voor volwassenen te legaliseren, de volgende vijf principes moet aanpakken.

  • Sociale gelijkheid, raciale gelijkheid en economische gelijkheid: Het verbod op cannabis is van oudsher gebaseerd op discriminatie, en de impact van criminalisatiewetten heeft minderheidsgemeenschappen onevenredig veel schade berokkend. Uit een deze week gepubliceerd rapport van de Joint Legislative Audit and Review Commission (JLARC) blijkt dat zwarte Virginians worden gearresteerd en veroordeeld voor cannabisgebruik met meer dan drie keer zoveel als blanke Virginians. De wetgeving moet zich richten op het ongedaan maken van deze schade door initiatieven op te nemen zoals licentieprogramma’s voor sociale gelijkheid, toegang tot kapitaal, herinvestering van de gemeenschap en het verzegelen of verwijderen van gegevens van eerdere cannabis-gerelateerde veroordelingen.
  • Volksgezondheid: De wetgeving moet maatregelen ter preventie van middelenmisbruik in scholen en gemeenschappen omvatten.
  • Beschermingen voor jongeren: Als kinderarts zal gouverneur Northam eisen dat alle wetgeving bescherming voor de jeugd van Virginia omvat, inclusief leeftijdsgrenzen, verplichte identiteitscontroles en voorlichtingscampagnes.
  • Handhaving van de Virginia Indoor Clean Air Act: De wetgeving moet worden afgestemd op de Virginia Indoor Clean Air Act die tabaksgebruik binnenshuis verbiedt, die gouverneur Northam verdedigde als senator.
  • Gegevensverzameling: De wetgeving moet ervoor zorgen dat Virginia geschikte en doorlopende informatie verzamelt over veiligheid, gezondheid en billijkheid.

In 2020 ondertekende gouverneur Northam wetgeving die het bezit van cannabis in Virginia decriminaliseerde. De wetgeving verplichtte ook de secretarissen van Landbouw en Bosbouw, Financiën, Volksgezondheid en Personeelszaken en Openbare Veiligheid en Binnenlandse Veiligheid om de ​​Virginia Marijuana Legalization Work Group bijeen te roepen om de impact op de regio te bestuderen van het legaliseren van de verkoop en het persoonlijk gebruik van cannabis, en om daarover verslag uit te brengen aan de General Assembly en de gouverneur voor 30 november 2020.

De groene golf dendert voort in de Verenigde Staten

Naast New York, ziet ook Rhode Island legalisering wel zitten in 2021.

Dit alles valt in lijn met de analyse die we maakten na de cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Wel is dit bericht uit Virginia bijzonder, omdat het direct van de gouverneur komt. Lees ook zeker onze analyse over de nieuwe president Joe Biden en Vice President Kamala Harris op het gebied van cannabis. We blijven de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten houden in ieder geval.