Grote Amerikaanse bedrijven gaan cannabisverbod via rechter aanvechten

Tenminste zes grote cannabisbedrijven zijn betrokken bij de rechtszaken vertegenwoordigd door de succesvolle firma Boies Schiller Flexner LLP.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Een aantal grote Amerikaanse bedrijven gaat door middel van een rechtszaak tegen de federale overheid proberen het cannabisverbod van tafel te krijgen bericht Marijuana Moment. Zij klagen de federale overheid aan wegens wat zij beschouwen als ongrondwettelijk beleid dat hun activiteiten belemmert.

MSO’s gaan de federale overheid van Amerika aanklagen

Dat een rechtszaak in de Verenigde Staten er aan komt, is op zich niets nieuws. Wel dat de coalitie van multi-state operators (bedrijven die in meerdere staten actief zijn, ook wel MSO’s genoemd) worden vertegenwoordigd door de firma Boies Schiller Flexner LLP.

David Boies, de voorzitter van het bedrijf, heeft een lange lijst van eerdere klanten, waaronder het ministerie van Justitie, voormalig vice-president Al Gore en de eisers in een zaak die leidde tot de ongeldigverklaring van het Californische verbod op het homohuwelijk, onder andere. De bereidheid van het prominente bedrijf om de zaak van de cannabisindustrie op zich te nemen, zou een duidelijke indicatie zijn dat ze wel iets zien zitten in de zaak.

Tenminste zes grote cannabisbedrijven zijn betrokken bij de rechtszaken waarvan er één zich zou richten op het stoppen van de federale overheid die nu cannabis export en import tussen verschillende staten belemmert en een andere die een belastingbepaling aanvecht die bekend staat als 280E en die de cannabisindustrie verhindert belastingaftrek te nemen die beschikbaar is aan voor elk ander ander bedrijf in een andere industrie.

Of het ze ook gaat lukken is natuurlijk de grote vraag. Wel is duidelijk dat steeds meer staten ervoor kiezen, dan wel via een referendum of via de politiek, om cannabis te legaliseren. Zo werd vorige week Rhode Island de 19e Amerikaanse staat die cannabis legaliseerde. Daarmee kruipen we steeds meer naar de helft (in totaal zijn er 50 staten) van staten waar cannabis is gelegaliseerd in de Verenigde Staten. Dat is traditioneel een kantelpunt voordat de federale overheid het beleid overneemt.