Harderwijk wil coffeeshop Columbus uit binnenstad verhuizen

"De intentie is in elk geval om de coffeeshop te behouden."

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In het coalitieakkoord van de gemeente Harderwijk is opgenomen dat de coffeeshop Columbus uit de binnenstad moet verhuizen. Daar krijgt Columbus hulp bij van de gemeente. De coffeeshop mag sowieso tot eind 2025 op dezelfde plaats blijven aan de Vijhestraat.

Gemeente Harderwijk gaat samen met coffeeshop Columbus kijken naar een betere plek, buiten de binnenstad

De 4 coalitiepartijen Harderwijk Anders, ChristenUnie, CDA en D66 hebben samen een coalitieakkoord opgesteld getiteld ‘Samen bouwen aan de toekomst’. Op pagina negen (PDF) is te lezen:

Coffeeshop
Wij willen in overleg met de eigenaar op zoek gaan naar een betere plek voor de coffeeshop. De coffeeshop in de binnenstad leidt tot ongewenste drukte. Dit komt doordat de coffeeshop veel bezoekers trekt. Er komen ook veel bezoekers uit de regio. De coffeeshop ligt vlak bij basisschool De Rank. De coffeeshop heeft tot eind 2025 toestemming om te blijven aan de Vijhestraat. De voorkeur is om de coffeeshop in 2026 te verplaatsen buiten de binnenstad. 

Wat gaan we doen?
Wij kijken samen met de eigenaar naar een betere plek voor de coffeeshop en nemen een beslissing.

Wel mag de coffeeshop tot 17 december 2025 op de huidige locatie blijven, want dan verlopen de gedoogverklaring en exploitatievergunning. Wethouder Marcel Companjen liet daarover weten: “De intentie is in elk geval om de coffeeshop te behouden.”

Verhuizen coffeeshop nog niet zo makkelijk gedaan

Overigens is het niet zo’n gemakkelijke zaak om een coffeeshop te verplaatsen. Vrijwel altijd komt de buurt in opstand. Een coffeeshop in Den Haag heeft zelfs 5.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip naar een locatie om te verhuizen. Maar gezien de gemeente Harderwijk mee lijkt te willen werken en er aardig wat tijd voor is, zou je zeggen dat het toch moet gaan lukken.