Hexo (NASDAQ:HEXO) dicht bij verwijdering van de NASDAQ

De NASDAQ heeft Hexo gewaarschuwd voor potentiële verwijdering in de nabije toekomst als de koers niet snel boven de 1 dollar uitkomt.

0
hexo corp nasdaq
Via de Hexo Corp. Facebook pagina.
- Advertentie -

Meerdere Canadese Licensed Producers verkeren in zwaar weer op dit moment, waaronder Hexo (NASDAQ:HEXO). De NASDAQ heeft het bedrijf al gewaarschuwd voor potentiële verwijdering in de nabije toekomst als de koers niet boven de 1 dollar uitkomt. Eerder deze week gaf het bedrijf een update in een persbericht.

HEXO kennis genomen van NASDAQ waarschuwing

In het persbericht laat het bedrijf weten dat het kennis heeft genomen van The NASDAQ Stock Market LLC dat het niet voldoet aan de vereiste minimumbiedprijs in NASDAQ Listing Rule 5500(a)(2) voor voortgezette notering op de NASDAQ, aangezien de slotkoers voor de gewone aandelen van het bedrijf genoteerd op de NASDAQ gedurende 30 opeenvolgende handelsdagen lager was dan US $ 1,00. Nasdaq Listing Rule 5550(a)(2) vereist dat de gewone aandelen een minimum biedprijs van US$ 1,00 per aandeel handhaven, en Nasdaq Listing Rule 5810(c)(3)(A) bepaalt dat er is sprake van niet-naleving van een dergelijke vereiste als de tekortkoming gedurende een periode van 30 opeenvolgende werkdagen aanhoudt.

De kennisgeving heeft overigens geen onmiddellijk effect op de notering van de aandelen van het bedrijf op de NASDAQ. Onder Nasdaq Listing Rule 5810(c)(3)(A), heeft het bedrijf een periode van 180 kalenderdagen vanaf de datum van de kennisgeving, zijnde tot 25 juli 2022, om opnieuw te voldoen aan de minimum vereisten, gedurende welke tijd de gewone aandelen zullen worden verhandeld op de NASDAQ.

Als op enig moment vóór 25 juli 2022 de biedprijs van de gewone aandelen wordt gesloten op of boven US$ 1,00 per aandeel gedurende minimaal 10 opeenvolgende werkdagen, zal het bedrijf weer voldoen aan het minimum.

In het geval dat het bedrijf niet op 25 juli 2022 weer voldoet, komt het bedrijf mogelijk in aanmerking voor een extra periode van 180 kalenderdagen om weer aan de naleving te komen of kan het worden onderworpen aan schrapping van de notering aan de NASDAQ.

De gewone aandelen van het bedrijf zijn ook genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en de kennisgeving heeft geen invloed op de nalevingsstatus van het Bedrijf met een dergelijke notering.

Hexo niet enige beursgenoteerde canbabis bedrijf in de problemen

Het is overigens niet het enige bedrijf in de problemen. Ook Sundial (NASDAQ:SNDL) en Cronos (NASDAQ:CRON) zitten in vergelijkbare problemen.

Sinds kort verblijven overigens ook de aandelen van Greenlane (NASDAQ:GNLN) onder de 1 dollar grens.

Update, 10 februari: