Spannabis gaat het weer proberen in Barcelona van 11-13 maart

Volgende maand staat er ondanks de nog aanhoudende pandemie de grootste cannabis beurs van Europa gepland van 11-13 maart: Spannabis in Barcelona.

0
spannabis 2020 2021
- Advertentie -

Ook voor de veteranen kwam het enigszins als een verassing toen Spannabis aankondigde afgelopen maand dat er toch een beurs gaat komen in de reguliere maand maart: 11-13 maart namelijk.

Spannabis weer terug in Barcelona na geen beurs in 2020 en 2021

Spannabis is al jaren een bedevaartsoord voor de Europese (en verdere) cannabisindustrie, maar toch had het niet veel gescheeld of er was nooit meer een beurs gekomen na de last-minute gecancelde 2020 editie.

Voor de bedrijven die een van de dure plekjes had bemachtigd was het een ramp

Voor de bedrijven die een van de dure plekjes had bemachtigd was het een ramp: zij kregen hun geld niet terug en in de plaats daarvan hoefden ze ‘maar’ 20% van het bedrag te betalen van de aankomende editie mits ze al hadden betaald voor 2020. Er werd gesproken in de industrie over een boycot, maar de beurs lijkt ‘too big to fail’.

Aanvankelijk werd de datum verzet naar september, maar ook dat ging niet door. Ook in 2021 werd het geprobeerd voor maart, maar dat ging niet door. Evenals verzetten naar oktober ging niet. Dat terwijl beurzen als Cultiva in Wenen en Cannafest in Praag wel doorgang konden vinden.

Wie er in ieder geval niet zullen staan zijn Dinafem na de inval. En Plantasur blijft ook onduidelijk, maar het lijkt dat het bedrijf wel door kan gaan ondanks dat ook zij een inval kregen te verwerken.

Een van de redenen waarom Spannabis zo populair was, was omdat er voor, na en tijdens de beurs ook de vele clubs konden worden bezocht door de bezoekers. Maar tegenwoordig staan ook de Cannabis Social Clubs in Barcelona extra onder druk na de intrekking van een gemeentelijke vergunning. Met deze beslissing, bevestigd door de Hoge Raad, is het laatste juridische houvast dat nog over was voor de clubs namelijk verdwenen.

Spannabis met geldende COVID regels

Wel zal het iets anders gaan dan eerdere edities. Zo kondigde de organisatie op Instagram het volgende aan qua COVID:

  • Het wordt aanbevolen om vóór de geplande tijd aan te komen en geduld te hebben met de wachttijd die kan bestaan om toegang te krijgen tot de locatie en/of paviljoens.
  • Het gebruik van maskers in Spannabis wordt verplicht:
    • Besloten ruimten: in elke besloten ruimte voor openbaar gebruik of open voor het publiek.
    • Buitenruimtes: in elke buitenruimte waar het door de opeenhoping van mensen niet mogelijk is om een minimale onderlinge afstand van 1,5 meter aan te houden.
  • De bezoeker dient alle maatregelen in verband met Covid-19 in acht te nemen en te respecteren.
  • Doel is om een beurs te maken waar de aanwezigen zich veilig voelen en binnen een regelgeving aangepast aan het moment waarop we leven.

International Cannabis Business Conference (ICBC) op 10 maart in Barcelona

Voorafgaand aan Spannabis, zal ook nog de International Cannabis Business Conference (ICBC) plaatsvinden op 10 maart in Barcelona.