Na Dinafem ook inval bij groothandel Plantasur in Spanje

Er lijkt voorzichtig een desastreus patroon zichtbaar te worden.

0
plantasur groothandel spanje
- Advertentie -

Ook groothandel Plantasur uit Spanje maakte maandag bekend dat het een inval heeft gehad waarbij de hele voorraad aan zaden in beslag is genomen, vergelijkbaar met de inval die Dinafem kreeg te verwerken. Er lijkt voorzichtig een desastreus patroon zichtbaar te worden.

Update, 26 oktober: Spaanse groothandel Plantasur gaat verkoop zaden hervatten na inval

Voorraad zaden in beslag genomen van groothandel Plantasur in Spanje

Op Twitter liet afgelopen maandag 11 oktober Plantasur het volgende weten:

Vrij vertaald:

Lieve vrienden.

Op 7 oktober kregen we te maken met een administratieve interventie. Als gevolg hiervan is onze voorraad zaden verzegeld, zoals onlangs met andere winkels is gebeurd.

We werken eraan om ons zo snel mogelijk aan deze situatie aan te passen, we zullen u op de hoogte stellen van de wijzigingen die zich voordoen. We maken ook van de gelegenheid gebruik om u te bedanken voor uw steun.

Zoals altijd kunt u contact opnemen met onze verkoopvertegenwoordigers om al uw vragen te beantwoorden.

Slecht nieuws dus voor cannabisondernemers in Spanje. Ondanks dat er in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat wordt gepraat over de legalisering en regulering van cannabis, is de realiteit nog altijd harde repressie. Dat was te zien bij de Dinafem inval, maar ook recentelijk in Barcelona en de clubs aldaar.

Ook veel Nederlandse ondernemers zijn juist naar Spanje vertrokken omdat het met de invoering van de growshopwet in Nederland hen te warm werd onder de voeten. Ik zou me in ieder geval lichtelijk zorgen beginnen te maken als je ziet wat er op dit moment gaande is. Het is niet dat je na twee invallen kunt zeggen dat er sprake is van een patroon, maar het is zeker opvallend.

Verder heb ik in mijn beste Spaans ook gezocht op berichtgeving in de media in Spanje, maar heb ik tot dusver nog niets weten te vinden over de Plantasur inval in tegenstelling tot de inval bij Dinafem.

Mocht er meer bekend worden gemaakt vanuit de hoek van Plantasur of Dinafem, zullen we daar uiteraard over berichten. Overigens is er sinds de inval van Dinafem in oktober nog steeds niets veranderd en staat er op de website dat ze “tot nader order geen bestellingen kunnen verwerken”.