Humidi.co lanceert plasticvrije cannabis verpakkingen en etikettering

Humidi.co heeft een oplossing voor het plasticprobleem van de cannabisindustrie. In 2019 werd namelijk naar schatting 1 miljoen ton plastic afval gegenereerd door de cannabisindustrie.

0
Humidi.co lanceert plasticvrije cannabis verpakkingen en etikettering
Neutrale verpakkingen via PR Newswire / Humidi.co. Dit is overigens niet hoe de verpakkingen in het wietexperiment er uit gaan zien.
- Advertentie -

Gisteren hadden we het nog over verpakkingen gerecycled van oceaanplastic. Maar is het niet nog beter om helemaal plasticvrij te gaan? Humidi.co maakte namelijk deze week bekend in een persbericht dat het tot een plasticvrije cannabis verpakkingen en etikettering is gekomen.

Cannabisindustrie heeft een plasticprobleem

In 2019 werd naar schatting 1 miljoen ton plastic afval gegenereerd door de cannabisindustrie. Aangenomen wordt dat 75% van dit plastic niet is gerecycled, aangezien dit afval zich opstapelt, net als de microplastics en nanoplastics die onze landschappen, oceanen, en voedselvoorzieningsketens.

“Ons doel is om 750 duizend pond plastic uit de toeleveringsketen van cannabis te verwijderen(…)”

“Ons doel is om 750 duizend pond plastic uit de toeleveringsketen van cannabis te verwijderen door het huidige plasticaanbod te vervangen door onze plantaardige, bio-polymeermengsels,” zegt Jonathan Heiniemi in het persbericht, oprichter en CEO van Humidi.co. “Onze producten zijn ontworpen om binnen 14-18 maanden te worden afgebroken.”

Humidi heeft met HumidiNaturals™ een levensvatbaar alternatief voor plastic gevonden en deze technologie stelt cannabisproducenten en -enthousiastelingen in staat om van hun producten te genieten zonder het milieu negatief te beïnvloeden.

Humidi.co biedt hiermee nu een duurzame oplossing waar andere duurzame producten tekortschieten, waarbij alleen CO2 en water achterblijven, zonder de noodzaak van industriële composteerfaciliteiten of het genereren van schadelijke microplastics. Producten die nu beschikbaar zijn, zijn preroll-tubes, 3oz-containers, krimpbanden, kindveilige deksels en in water dispergeerbare etiketten.