Humidi.co lanceert plasticvrije cannabis verpakkingen en etikettering

Humidi.co heeft een oplossing voor het plasticprobleem van de cannabisindustrie. In 2019 werd namelijk naar schatting 1 miljoen ton plastic afval gegenereerd door de cannabisindustrie.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Gisteren hadden we het nog over verpakkingen gerecycled van oceaanplastic. Maar is het niet nog beter om helemaal plasticvrij te gaan? Humidi.co maakte namelijk deze week bekend in een persbericht dat het tot een plasticvrije cannabis verpakkingen en etikettering is gekomen.

Cannabisindustrie heeft een plasticprobleem

In 2019 werd naar schatting 1 miljoen ton plastic afval gegenereerd door de cannabisindustrie. Aangenomen wordt dat 75% van dit plastic niet is gerecycled, aangezien dit afval zich opstapelt, net als de microplastics en nanoplastics die onze landschappen, oceanen, en voedselvoorzieningsketens.

“Ons doel is om 750 duizend pond plastic uit de toeleveringsketen van cannabis te verwijderen(…)”

“Ons doel is om 750 duizend pond plastic uit de toeleveringsketen van cannabis te verwijderen door het huidige plasticaanbod te vervangen door onze plantaardige, bio-polymeermengsels,” zegt Jonathan Heiniemi in het persbericht, oprichter en CEO van Humidi.co. “Onze producten zijn ontworpen om binnen 14-18 maanden te worden afgebroken.”

Humidi heeft met HumidiNaturals™ een levensvatbaar alternatief voor plastic gevonden en deze technologie stelt cannabisproducenten en -enthousiastelingen in staat om van hun producten te genieten zonder het milieu negatief te beïnvloeden.

Humidi.co biedt hiermee nu een duurzame oplossing waar andere duurzame producten tekortschieten, waarbij alleen CO2 en water achterblijven, zonder de noodzaak van industriële composteerfaciliteiten of het genereren van schadelijke microplastics. Producten die nu beschikbaar zijn, zijn preroll-tubes, 3oz-containers, krimpbanden, kindveilige deksels en in water dispergeerbare etiketten.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
540VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

204 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
18 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES