Amerikaans bedrijf introduceert 100% gerecycled oceaanplastic deksel voor concentraten

Sana Packaging gebruikt gerecycled oceaanplastic om de bekende deksels van concentraten potjes van te maken.

0
Sana Packaging gerecycled oceaanplastic deksel voor concentraten
Via Sana Packaging / PR Newswire
- Advertentie -

Sana Packaging — een duurzaam verpakkingsmerk dat cannabisverpakkingen ontwerpt en ontwikkelt voor een circulaire economie met behulp van plantaardige, teruggewonnen en gerecyclede materialen — maakte gisteren bekend in een persbericht dat het eerste deksel voor concentraten potjes van de cannabisindustrie is gelanceerd gemaakt van 100% oceaangebonden en teruggewonnen oceaanplastic: de Sana Ocean concentraat schroefdeksel.

Gerecycled oceaanplastic om de bekende deksels van concentraten potjes te maken

“Onze klanten hebben op dit product gewacht(…)”

“Onze klanten hebben op dit product gewacht en we zijn verheugd om eindelijk de markt voor cannabisconcentraten te kunnen bedienen. In het hele land groeide de verkoop van cannabisconcentraten vorig jaar met meer dan 40%, en we zijn ervan overtuigd dat deze trend zich zal voortzetten om te groeien naarmate de staatsmarkten verder rijpen”, zegt medeoprichter en CSO James Eichner in het persbericht.

Het nieuwe Sana Ocean-concentraat-schroefdeksel is verkrijgbaar in zwart en wit, past op potjes van 7 ml en 9 ml met een standaard schroefdraad van 38-400 en wordt geleverd met vooraf geplaatste schuim- en folievoeringen met ook andere afdichtingsopties.

Alle producten van Sana Packaging zijn kindveilig gecertificeerd, recyclebaar, food-grade gecertificeerd en gemaakt in de VS. Sana Packaging biedt bedrukking en etikettering op maat. Deze deksels zijn nu beschikbaar voor pre-order.

Sana Packaging streeft ernaar om cannabisverpakkingen over te hevelen van een lineair “take-make-dispose” economisch model naar een circulair economisch model dat bedoeld is om afval en vervuiling te elimineren, producten en materialen in gebruik te houden en onze natuurlijke systemen te regenereren. Sana Packaging normaliseert het concept van een circulaire economie en houdt rekening met de negatieve externe effecten van verpakkingsafval, zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor de manieren waarop bedrijven positieve verandering kunnen bewerkstelligen.

Al meer dan 155 ton oceaangebonden plastic omgeleid en teruggewonnen

“Met de hulp van hun ongelooflijke klanten heeft Sana Packaging meer dan 155 ton (310.000 lbs) oceaangebonden plastic omgeleid en teruggewonnen. Ter referentie: een gemiddelde auto weegt 2 ton (4.000 lbs),” zei mede-oprichter en CEO, Ron Basak-Smith, in het persbericht.

Klinkt bekend? Het kan zijn dat je ook hun aankondiging hebt meegekregen in december van hun 100% gerecycled oceaanplastic joint koker. Een goede ontwikkeling, als je het ons vraagt.