High Tide (NASDAQ:HITI) voltooit overname van DankStop voor $3,85 miljoen

De overname van DankStop maakt onderdeel uit van de strategie van High Tide met het oog op federale legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten.

0
high tide cannabis winkels canada
Via High Tide
- Advertentie -

En weer een overname van High Tide (NASDAQ:HITI). Gisteren maakte het bedrijf bekend in een persbericht dat het DankStop overneemt voor $3,85 miljoen. Vorige week maakt het bedrijf ook al de overname van zes cannabiswinkels in Canada bekend en opende het bedrijf zijn 20ste cannabiswinkel in Ontario.

Reactie CEO High Tide op overname DankStop

“Deze overname is weer een voorbeeld van hoe de Amerikaanse e-commerce-infrastructuur en het netwerk van High Tide in de VS steeds sterker worden. Door meerdere gevestigde e-commerceplatforms in ons netwerk op te nemen, positioneren we ons mooi om tal van synergieën en efficiëntieverbeteringen in ons ecosysteem te creëren. Samen met deze transactie, hebben onze laatste twee acquisities het bereik van High Tide op sociale media met grote sprongen vergroot, waardoor we toegang hebben tot een potentieel klantenbestand van onschatbare waarde”, aldus Raj Grover in het persbericht, President en Chief Executive Officer van High Tide.

“(…)positioneert ons goed om te beginnen met de online verkoop van cannabis en cannabisabonnementen in de Verenigde Staten(…)”

“Verticaal geïntegreerd zijn in de space voor consumptieaccessoires en toegang hebben tot de eindconsument zal blijven resulteren in ons vermogen om zinvolle verkopen met hoge marges te maken via al onze kanalen. We zijn al begonnen met de online verkoop van cannabis in drie Canadese provincies en hebben al een gevestigd klantennetwerk in de VS positioneert ons goed om te beginnen met de online verkoop van cannabis en cannabisabonnementen in de Verenigde Staten, indien en wanneer dit federaal is toegestaan. Het is om deze en vele andere redenen dat ik verheugd ben het DankStop-team welkom te heten bij de High Tide-familie van bedrijven”, voegde de heer Grover eraan toe.

Strategische overname

Met meer dan 10 jaar ervaring in de sector van gebruikersaccessoires, onder meer via haar dochterondernemingen Grasscity (dat zijn origine kent in Nederland), Smoke Cartel en Daily High Club, onderzoekt High Tide voortdurend de mogelijkheden om haar aandeel in de groeiende markt voor verbruiksaccessoires verder te vergroten schrijven ze in het persbericht:

‘De overname van DankStop zal onmiddellijk een positieve bijdrage leveren en de groeiende basis van meer dan 200.000 e-mailabonnees en biedt High Tide een ander verkoopkanaal om zijn producten te verkopen, waardoor de retailmarges op zijn eigen merken worden benut. De overname zal ook resulteren in verbeterde efficiëntie en verticale integratie, aangezien DankStop al een leverancier is voor de dropshipping-catalogus van High Tide. Hoewel High Tide momenteel actief is in de van hennep afgeleide CBD en consumptieaccessoires, is High Tide van plan om zijn cannabisdetailhandelsnetwerk uit te breiden naar de Verenigde Staten in het geval van federale legalisatie, via cannabisabonnementen, volwassen e-commercesites en fysieke locaties. Het werk van het lanceren van verbruiksaccessoires en van hennep afgeleide CBD-abonnementsboxen op alle platforms is begonnen en High Tide zal deze platforms het hele jaar door blijven optimaliseren en integreren. Na afronding van de transactie zullen DankStop-medeoprichter Feliks Khaykin en directeur Gabe Aronovich het High Tide-team vervoegen, waarbij Feliks de rol van directeur van U.S. Operations op zich neemt en Gabe aantreedt als directeur van U.S. Business Development.’