High Tide (NASDAQ:HITI) neemt zes cannabiswinkels over in Canada

Met de overname is C$2.150.000 in aandelen gemoeid en C$750.000 in contanten.

0
high tide cannabis winkels canada
Via High Tide
- Advertentie -

High Tide Inc. (NASDAQ:HITI), een op de detailhandel gerichte cannabisonderneming die is versterkt door de productie en distributie van consumptieaccessoires, kondigde gisteren aan in een persbericht dat het een overeenkomst tot overname heeft gesloten van C$ 2.900.000 met 102105699 Saskatchewan Ltd. Daarmee voegt High Tide nog zes cannabiswinkels toe aan zijn portefeuille in Saskatchewan. Een is operationeel en er bevinden zich vijf in verschillende stadia van constructie en ontwikkeling die naar verwachting allemaal operationeel zullen zijn tegen eind 2021.

Zes nieuwe cannabiswinkels erbij voor High Tide in Saskatchewan, Canada

“Ik ben verheugd dat we deze zes nieuwe locaties toevoegen die de totale winkelvoetafdruk van High Tide in Saskatchewan na voltooiing op tien winkels zullen brengen en onze positie als toonaangevende cannabisretailer in de provincie zullen verstevigen,” zei Raj Grover in het persbericht, High Tide’s President & Chief Executive Officier. “Bovendien zijn er in de stad Regina momenteel slechts 13 cannabiswinkels in gebruik, waarvan er één van ons zal zijn, en er zullen er binnenkort nog vijf volgen. Deze transactie is vooral gunstig voor High Tide omdat de marges voor cannabis in de detailhandel in Saskatchewan hoger zijn dan het Canadese gemiddelde, en het moeilijk is om nieuwe licenties te krijgen gezien de verschillende gemeentelijke bestemmingsplannen in Regina.”

C$2.150.000 in gewone aandelen (…) en C$750.000 in contanten

De overname is onder andere onderworpen aan de ontvangst van de vereiste goedkeuring van TSX Venture Exchange, goedkeuring van Saskatchewan Liquor and Gaming Authority en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, en zal naar verwachting worden afgesloten in 30 dagen. Overeenkomstig de voorwaarden van de transactie zal High Tide 100% van de uitgegeven en uitstaande aandelen overnemen. De vergoeding voor de 100% van de overgenomen vennootschap zal bestaan uit: C$2.150.000 in gewone aandelen van High Tide op basis van een veronderstelde prijs per High Tide-aandelen gelijk aan de volumegewogen gemiddelde prijs per High Tide aandeel op de TSXV gedurende de 10 opeenvolgende handelsdagen voorafgaand aan het sluiten van de transactie; en C$750.000 in contanten. Het contante deel van de transactie zal volledig worden gefinancierd met contant geld.

High Tide is ook actief in Nederland door de overname van Grasscity en sinds kort ook op de NASDAQ genoteerd.