Sundial Growers (NASDAQ:SNDL) voltooit overname van Spiritleaf retail netwerk

Spiritleaf bereikte onlangs de mijlpaal van 100 winkels in Canada.

0
- Advertentie -

Eerder deze week maakte Sundial Growers (NASDAQ:SNDL) bekend in een persbericht dat het een overname heeft voltooid van het Spiritleaf retail netwerk van cannabiswinkels in Canada.

Dat Sundial Growers überhaupt nog bestaat is best bijzonder te noemen. Het bedrijf kwam namelijk in het vizier van de subreddit /r/wallstreetbets begin dit jaar. Sterker nog: de subreddit investeerders voorkwamen een verwijdering van de NASDAQ.

Reactie CEO Sundial Growers

“De overname van het Spiritleaf-cannabisretailnetwerk maakt Sundial tot een sterker en diverser cannabisbedrijf”, zegt Zach George in het persbericht, Chief Executive Officer van Sundial. “We zijn verheugd om samen te werken met het Spiritleaf-team en franchisepartners om het winkelnetwerk in Canada verder te ontwikkelen en te optimaliseren en een duidelijk pad naar duurzame winstgevendheid voor Sundial te bieden. Spiritleaf heeft aangetoond dat het in staat is om zijn merk van kust tot kust te laten groeien, en we zijn van plan om dit groeitraject te ondersteunen, het gebruik van gegevens te verbeteren om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen en een optimaal productassortiment te bieden om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van Canadese cannabisconsumenten.”

“(…)Spiritleaf bereikte onlangs de mijlpaal van 100 winkels in Canada(…)”

Darren Bondar, President en Chief Executive Officer van Inner Spirit, zei in het persbericht: “Wij geloven dat de overname van Inner Spirit en het Spiritleaf-netwerk door Sundial de duidelijk beste weg voorwaarts is voor de aandeelhouders van Inner Spirit. Spiritleaf bereikte onlangs de mijlpaal van 100 winkels in Canada en is het eerste cannabisretailbedrijf dat dit doet. We zijn trots op wat we hebben bereikt met het merk Spiritleaf en wat we hebben opgebouwd met de steun en toewijding van onze franchisepartners en medewerkers in gemeenschappen in het hele land. Ik ken ons merk en onze mensen zijn in goede handen bij Sundial en deze transactie, samen met ons trouwe klantenbestand, zal het merk Spiritleaf verder verankeren als een toonaangevende retailer in Canada en het pad van Sundial naar winstgevendheid verbeteren.”

Transactie hoogtepunten

  • Vestigt Sundial als een van Canada’s grootste verticaal geïntegreerde cannabisbedrijven: Sundial is een gediversifieerd cannabisbedrijf met een sterk merkenportfolio en uitgebreide ervaring met verpakte consumentengoederen. De overname van Spiritleaf verbreedt de activiteiten van Sundial met een strategische toegang tot de cannabisretail en maakt een betere toegang tot en een beter begrip van retailmarkten, productmarketinginzichten en consumentenaankooptrends mogelijk.
  • Vestigt Sundial als Canada’s grootste single-branded netwerk van retailactiviteiten: de toevoeging van gevestigde Spiritleaf franchise- en corporate-owned winkels, die de grootste single-brand recreatieve cannabisretailer van het land vertegenwoordigen met meer dan 100 winkels in zes provincies, geeft Sundial een integratie- en uitbreidingsplatform in de huidige operationele markten in Canada.
  • Versterkt de retailexpertise van Sundial met voorstanders van cannabis: Spiritleaf heeft zijn reputatie als marktleider verdiend vanwege zijn franchiseverkoop- en ondersteuningssysteem, winkelontwerp en -ervaring, opleiding en training van medewerkers, marketingcreativiteit en klantvoordelen.