In november referendum in Amerikaanse staat Ohio over legalisering cannabis

In een referendum in november zullen kiezers in de staat Ohio stemmen over de legalisatie en regulering van bezit, thuisteelt en verkoop van cannabis.

0
ohio
- Advertentie -

In een beslissende stap naar mogelijke legalisatie en regulatie van cannabis voor volwassenen, zullen kiezers in Ohio deze november naar de stembus gaan om te beslissen over een door burgers ingediende maatregel. Deze maatregel, voorgesteld door de Coalition to Regulate Marijuana Like Alcohol, streeft naar de legalisatie en regulatie van bezit, thuisteelt en verkoop van cannabis aan personen van 21 jaar en ouder.

Referendum in november: legalisatie en regulering van cannabis in Ohio voorgesteld

Het Secretary of State’s Office heeft aangekondigd dat de groep voldoende handtekeningen heeft verzameld van geregistreerde kiezers om deze wettelijke vraag aan de kiezers voor te leggen in november.

De voorgestelde maatregel zou het mogelijk maken voor volwassenen om tot 2.5 ounces (ongeveer 70 gram) cannabis of 15 gram cannabisextract te bezitten. Inwoners van Ohio zouden cannabis kunnen kopen bij winkels of tot 12 planten kunnen telen in een privéwoning waar ten minste twee volwassenen wonen. De verkoop van cannabisproducten zou worden belast tegen 10%, en de verwachte belastinginkomsten worden geschat tussen $276.2 miljoen en $403.6 miljoen per jaar tegen het vijfde jaar van verkoop. Gemeenten kunnen ervoor kiezen om de verkoop niet toe te staan als een meerderheid van gekozen functionarissen voorstander is van een verordening in die richting.

Tom Haren, woordvoerder van de Coalitie, zei in een reactie: “We verwachten dat ons voorstel zal worden aangenomen met een mandaat van Ohio-kiezers dat we in de voetsporen willen treden van de andere helft van de Verenigde Staten die sinds 2013 cannabis hebben gelegaliseerd en gereguleerd.”

Paul Armentano, adjunct-directeur van NORML, voegde eraan toe: “Historisch gezien hebben kiezers consequent gekozen om cannabis niet te criminaliseren en legalisatie en regulatie te omarmen. Ohio heeft vergelijkbare legalisatiewetten gezien in buurstaten en ze weten dat het reguleren van de cannabismarkt te verkiezen is boven het falende verbodsbeleid.”

Uit peilingen uitgevoerd door Suffolk University in juli blijkt dat bijna zes van de tien kiezers in Ohio voorstander zijn van legalisatie van cannabis voor volwassenen.

Omdat het voorgestelde wetsvoorstel een wettelijke vraag is en geen grondwetswijziging, hebben wetgevers de mogelijkheid om de bepalingen te wijzigen als deze uiteindelijk wordt goedgekeurd door de kiezers.

Indien aangenomen, zal Ohio de 24ste staat zijn die de markt voor cannabisgebruik door volwassenen legaliseert, en de 14de die dit doet via een volksstemming.