Amerikaanse presidentskandidaat Kanye West te gast bij Joe Rogan Podcast

Ondanks dat hij het dankzij zelf corona op te lopen niet presteerde om zijn naam op het stembiljet te krijgen, is ook Kanye West nog in de race.

0
- Advertentie -

Met nog maar iets meer dan een weekje te gaan tot de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, vergeet je bijna dat het er meer presidentskandidaten zijn verder dan Joe Biden namens de Democraten en de zittende president Donald Trump namens de Republikeinen. Naast de Libertaire Partij (Jo Jorgensen) en de Groenen (Howie Hawkins) is er namelijk nog een presidentskandidaat. Ondanks dat hij het dankzij zelf corona op te lopen niet presteerde om zijn naam op het stembiljet te krijgen, is ook Kanye West nog in de race.

Presidentskandidaat Kanye West bij de Joe Rogan Experience podcast

Gisteren kwam dan eindelijk zijn langverwachte verschijning op de Joe Rogan Experience podcast. En wat voor een. Het is vrij bekend dat mensen die cannabis aan het roken zijn, nogal van de hak op de tak willen springen in een gesprek.

Over cannabis of drugsbeleid in het algemeen zijn ze niet eens aan toe gekomen in de bijna drie uur durende podcast

Daar is niets mis mee en dat zorgt juist voor interessante gesprekken, maar Kanye West deed dat in zo’n extreme vorm dat hij nauwelijks een concrete vraag van Joe Rogan kon beantwoorden over healthcare, het leger en buitenlands beleid.

Over cannabis of drugsbeleid in het algemeen zijn ze niet eens aan toe gekomen in de bijna drie uur durende podcast die boven aan dit artikel te zien is.

Ook viel Kanye West nog een aantal keren pijnlijk stil en had hij het vooral over hoe hij door god uitverkoren was en vergelijkt hij zichzelf meerdere keren met de Steve Jobs’s van deze wereld.

Maar waarom is dit relevant?

Nou, er blijft de mogelijkheid bestaan dat hij zoals ze zeggen ‘split the vote’: dat hij zo veel stemmers weet af te nemen van Joe Biden dat uiteindelijk toch Donald Trump zal winnen. En als je cannabis een warm hart toe draagt, moet je toch hopen op Joe Biden ondanks zijn tekortkomingen. De verwachting is ook niet dat er echt veel mensen op Kanye West gaan stemmen. Maar niemand zag ook de verkiezing van Donald Trump aankomen…

Als de Verenigde Staten overgaat tot cannabis van Schedule 1 af te halen (waar het staat met onder andere heroine en crack) zullen de gevolgen tot hier zijn te merken. Onder andere omdat dit zou betekenen dat Amerikaanse banken dan ineens wel zaken mogen doen met cannabis bedrijven. Omdat bijna iedere bank wereldwijd onderdeel is of connecties heeft met een Amerikaanse bank, zou het de problemen met de bankenwereld die de cannabisindustrie nu heeft waarschijnlijk voor een groot deel op lossen.

Verder, mocht je niets te doen hebben op deze zondag in een semi-lockdown, heb je bij deze iets vermakelijks.