Khiron gaat EU-GMP-gecertificeerde Duitse farmaceutische fabrikant en groothandel overnemen

Door de overname krijgt Khiron een EU GMP-gecertificeerde Europese productie- en distributiehub voor verschillende farmaceutische producten.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Khiron Life Sciences Corp. (TSXV: KHRN, OTCQX:KHRNF, Frankfurt:A2JMZC), een wereldleider in medicinale cannabis in Europa en Latijns-Amerika, kondigde eerder deze week aan in een persbericht dat het een overeenkomst heeft getekend om Pharmadrug GmbH over te nemen van het moederbedrijf PharmaDrug Inc. (CSE:PHRX, OTC:LMLLF).

Khiron krijgt voet aan de grond in Europa met overname van Duitse Pharmadrug GmbH

Pharmadrug GmbH is al bijna 40 jaar wereldwijd actief als fabrikant en groothandel van geneesmiddelen en actieve farmaceutische ingrediënten. Pharmadrug GmbH is EU-GMP (Good Manufacturing Practice) en EU-GDP (Good Distribution Practice) gecertificeerd, voldoet aan de Europese richtlijnen voor de hoogste kwaliteitsnormen en heeft een vergunning om verdovende middelen in Duitsland te verwerken.

“(…)zal ons voorzien van een Europees productie- en distributiecentrum voor op cannabinoïde gebaseerde medicijnen met EU-GMP-certificering(…)”

Franziska Katterbach, President van Khiron Europe, liet weten in het persbericht: “Deze overname zal ons voorzien van een Europees productie- en distributiecentrum voor op cannabinoïde gebaseerde medicijnen met EU-GMP-certificering. Dit zal een direct positief effect hebben op onze inkomsten en hogere brutomarges. Een reeds lang gevestigd Duits bedrijf zal een belangrijke rol spelen bij het uitbreiden van Khiron’s productportfolio met nieuwe doseringsvormen en het brengen van Khiron’s volledige spectrumextracten naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om het patiëntenbestand te laten groeien. Ons team in Europa is verheugd om de krachten te bundelen met nieuwe collega’s van Pharmadrug GmbH, met hun waardevolle expertise op de Duitse farmaceutische markt.”

Eerder trad de Colombiaanse oud-minister van Financiën toe tot de directie van Khiron, exporteerde het als eerste legaal stekken van Colombia naar Duitsland en stuurde het medicinale cannabis van Colombia naar Duitsland.

Details van de overname

Volgens de voorwaarden van de deal zal Khiron alle aandelen van Pharmadrug GmbH van PharmaDrug verwerven, in ruil voor gewone aandelen van Khiron en een promesse. Een totaal van 5.500.000 Khiron-Aandelen zullen naar verwachting worden uitgegeven bij afsluiting (onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen om rekening te houden met bepaalde betalingen die kunnen worden gedaan tussen ondertekening en afsluiting, de “Afsluitingsaanpassingen” genoemd), tegen een veronderstelde prijs per Khiron-aandeel van $ 0,16. De promesse zal bij afsluiting worden uitgegeven voor de hoofdsom van $ 1.100.000 (onder voorbehoud van bepaalde andere afsluitingsaanpassingen) en zal niet-rentedragend zijn en één jaar vanaf de uitgiftedatum in contanten of, naar keuze van Khiron, extra uitgegeven Khiron-aandelen tegen de 10-daagse volumegewogen gemiddelde handelsprijs per Khiron-aandeel op de TSX Venture Exchange op het moment van uitgifte. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de goedkeuring van de TSX Venture Exchange. Verwacht wordt dat de overname van Pharmadrug GmbH een “versnelde overname” zal vormen volgens het beleid van de TSX Venture Exchange. De partijen streven naar een afronding op of voor eind juli 2022. Er kan geen garantie worden gegeven dat de Transactie zal worden voltooid zoals voorgesteld of helemaal niet. De overeenkomst werd ondertekend op 31 mei 2022.

Cannabis Industrie Awards 2023