Khiron voltooit eerste verkoop van medicinale cannabis in Brazilië

Met meer dan 200 miljoen mensen is Brazilië de grootste markt voor medicinale cannabis in Zuid Amerika, met een potentieel om USD 1,4 miljard aan jaarlijkse inkomsten te behalen.

0
Brazilië industriële hennep medicinale cannabis wet
- Advertentie -

Khiron Life Sciences Corp, een verticaal geïntegreerde leider in medicinale cannabis met kernactiviteiten in Latijns-Amerika en Europa, kondigde begin deze maand aan in een persbericht dat het met succes zijn eerste verkoop van medicinale cannabisproducten in Brazilië heeft afgerond. Door gebruik te maken van productie, distributie en klinische activa in Latijns-Amerika, samen met marketingovereenkomsten met toonaangevende farmaceutische distributeurs, is Khiron van plan zijn aanwezigheid in Brazilië, een markt van meer dan 200 miljoen mensen, uit te breiden.

Eerste export van medicinale cannabis naar Brazilië door Khiron

“Onze eerste export naar de Braziliaanse markt is een belangrijke eerste stap in de richting van het openen van een grote, achtergestelde markt waar patiënten met hoge toegangsdrempels worden geconfronteerd. Door patiënten betaalbare hoogwaardige producten en een ongeëvenaarde patiëntervaring te bieden, zien we een kans om de de Braziliaanse markt en onze missie om het leven van patiënten te verbeteren waarmaken. Khiron behandelt al duizenden patiënten in Colombia, Peru, het VK en Duitsland met positieve resultaten. Te zijner tijd zijn we van plan om ons succesvolle Zerenia-kliniekmodel naar Brazilië te brengen, als hebben we gedaan in Peru en Colombia”, zegt Alvaro Torres in het persbericht, CEO en directeur.

“(…)belangrijke eerste stap in de richting van het openen van een grote, achtergestelde markt(…)”

Door de strategische alliantie van het bedrijf met CANNAB, een patiëntenvereniging die artsen, patiënten, academische instellingen en leveranciers met elkaar verbindt, heeft een driejarig kind uit Salvador de Bahia dat aan epilepsie lijdt zes eenheden Khiron high-CBD 100 mg/50 ml gekregen extract. De invoer van medicinale cannabis van Khiron namens de patiënt werd geautoriseerd door ANVISA (het Braziliaanse National Health Surveillance Agency). Het bedrijf is van plan om samen te werken met CANNAB om zijn medische producten aan veel meer patiënten te blijven aanbieden. CANNAB verwacht in 2021 meer dan 1.200 nieuwe patiënten te helpen toegang te krijgen tot medicinale cannabisproducten. Volgens Prohibition Partners zou het Braziliaanse gebruikersbestand voor medicinale cannabis de komende jaren bijna 3 miljoen mensen kunnen bereiken.

Het bedrijf heeft ook twee partnerschappen opgezet in Brazilië om het productbewustzijn en voorlichting over medicinale cannabis voor zorgverleners in het hele land te vergroten. Zoals eerder aangekondigd, heeft Khiron een exclusieve overeenkomst met Medlive, een distributeur van farmaceutische en gezondheidsproducten met een netwerk van meer dan 3.000 klinieken en ziekenhuizen in het zuiden van Brazilië. Daarnaast heeft het bedrijf een marketingcontract getekend met TAIMIN, een toonaangevende medische distributeur gericht op Rio de Janeiro, Sao Paulo en Noord-Brazilië. Samen bieden de twee overeenkomsten een brede regionale dekking in heel Brazilië en zijn ze bedoeld om de verkoop te stimuleren door Khirons netwerk van voorschrijvende artsen uit te breiden. Het bedrijf is ook in gesprek met verschillende medische klinieken omdat het zijn kliniekmodel wil uitbreiden naar Brazilië.

Ook bekroond met exportquota voor extracten met hoog THC-gehalte voor Mexico door de regering van Colombia

Ook in Mexico had Khiron recentelijk succes. Khiron Colombia SAS heeft toestemming gekregen om Mexico als bestemmingsland op te nemen in zijn internationale exportquotum, met meer dan 700 kg extract met een hoog THC-gehalte nu beschikbaar voor export naar Mexico. Bovendien heeft het bedrijf overeenkomsten gesloten voor de productie van afgewerkte medicinale cannabisproducten in Mexico.

“Ons doel is om het leven van 1 miljoen patiënten tegen 2024 te verbeteren(…)”

“Ons doel is om het leven van 1 miljoen patiënten tegen 2024 te verbeteren, en Mexico blijft een zeer belangrijk onderdeel van dat plan. Dankzij onze status als Nationaal Strategisch Project is Mexico nu een bestemmingsland binnen ons internationale THC-quotum, dat is naar verwachting de eerste verkoop met enkele maanden versnellen. Bovendien hebben we een partner van wereldklasse gekregen die niet alleen afgewerkte producten namens ons zal produceren, maar ook zal helpen bij het import- en exportproces. Terwijl we onze beproefde Zerenia™-kliniek blijven ontwikkelen strategie in Mexico, kijken we ernaar uit om de komende maanden onze eerste producten aan patiënten te leveren”, zegt Alvaro Torres in het persbericht, CEO en directeur.

Mexico vertegenwoordigt een belangrijke markt voor het bedrijf, als een top 15 wereldeconomie met een bevolking van bijna 130 miljoen. Tot op heden hebben bijna 550 Zuid Amerikaanse artsen hun diploma behaald ter accreditatie van de voltooiing van Khiron’s medische opleidingsprogramma, in samenwerking met Tecnologico de Monterrey, de toonaangevende universiteit in Mexico.