Hexo Corp betreedt Amerikaanse cannabisindustrie door overname in Colorado

De productiefaciliteit in Colorado is de eerste van HEXO Corp. in de VS.

0
Hexo Corp aandelen
Via Hexo
- Advertentie -

HEXO Corp. (NYSE:HEXO) kondigde eind vorige maand in een persbericht de afronding aan van de de aankoop van zijn eerste Amerikaanse productiefaciliteit via een volledige Amerikaanse dochteronderneming. De faciliteit van ongeveer 50.000 m² in Fort Collins, Colorado zal Amerikaanse CPG-bedrijven en consumenten toegang geven tot de Powered by HEXO®-technologie en -producten.

Hexo Corp. nu ook actief in de Verenigde Staten

“De vestiging in Colorado stelt ons in staat om onze Amerikaanse strategie met succes uit te voeren, waaronder het leveren van hoogwaardige Powered by HEXO®-technologie en het benutten van onze intellectuele eigendomsportfolio in de Verenigde Staten”, aldus Sebastien St-Louis in het persbericht, CEO en mede-oprichter van HEXO Corp.

“(…)nodige infrastructuur om onze joint venture met Molson Coors verder uit te breiden(…)”

“De faciliteit zal ons ook voorzien van de nodige infrastructuur om onze joint venture met Molson Coors verder uit te breiden om Truss CBD-geïnfuseerde dranken te creëren, terwijl we ook de nodige capaciteit creëren om toekomstige CPG-partnerschappen zonder dranken te ondersteunen.”

De productiefaciliteit in Colorado, de eerste van HEXO in de VS, is bestemd voor de productie van een volledig assortiment cannabisproducten en biedt een verscheidenheid aan operationele mogelijkheden. De locatie bevindt zich langs primaire scheepvaartroutes en zal worden aangepast om Powered by HEXO®-initiatieven in het hele land te ondersteunen, in overeenstemming met alle toepasselijke wet- en regelgeving.

Meer overnames eerder dit jaar

Eerder dit jaar nam Hexo Corp. ook al Zenabis Global Inc. over voor $235 miljoen en 48North Cannabis Corp over voor $50 miljoen.

Cannabis Industrie Awards 2023