Kraampjes geruimd in Pusher Street, Christiana, door politie Kopenhagen

De actie is de eerste in een reeks die de politie in de nabije toekomst zal uitvoeren.

0
denemarken
- Advertentie -

De politie in Kopenhagen heeft vorige week kraampjes in Pusher Street, Christiania, geruimd waaruit hasj werd verkocht. De actie is de eerste in een reeks die de politie in de nabije toekomst zal uitvoeren. Volgens een persbericht van het politiedistrict is deze stap onderdeel van doorlopende inspanningen om uiteindelijk tot een permanent einde van de hasjhandel in Pusher Street te komen.

Acties zijn signaal aan georganiseerde misdaad

Simon Hansen, vice-hoofdinspecteur bij Københavns Politi, verklaarde in het persbericht: “In de eerste plaats doen we dit om een signaal te sturen naar de criminelen die betrokken zijn bij de georganiseerde hasjhandel, dat ze er maar beter aan kunnen wennen dat Pusher Street permanent gesloten zal worden.”

De politie was inderdaad aanwezig in het gebied nadat de kiosken om 15.00 uur waren gesloten, om ervoor te zorgen dat hasjverkoop niet mogelijk is.

Cutter Mehri, beter bekend als Smokenhagen op Instagram, liet in een bericht op Instagram weten:

Vandaag was weer een zinloze middag in Christiania. Om een of andere reden wemelde het gebied van de media, en het enige bericht dat ze konden doorgeven, was dat van een succesvolle sluiting van een illegale operatie. Succes, op zijn minst tot middernacht, morgen, en de dagen die komen gaan. Want hoe hard je ook probeert, Pusher Street kan eenvoudigweg niet gestopt worden… Niet zonder legalisatie.

Het is overigens niet illegaal om zich in het gebied te bevinden, maar het bezit van hasj kan leiden tot arrestatie en vervolging.

Samenwerking om tot permanent einde van hasjhandel in Christiania te komen

Pusher Street fungeert al decennia lang als het centrum voor georganiseerde hasjhandel in Christiania.

Zowel de bewoners van Christiania, de regering als de politici zijn het erover eens dat er een permanent einde van de hasjhandel op Pusher Street moet plaatsvinden.

Hansen benadrukte in het persbericht ook de bereidheid van de politie om samen te werken: “We willen laten zien dat we bereid zijn om samen te werken en dat we klaar staan om in te grijpen waar dat zinvol is.”

Toegenomen Aandacht door Conflicten

Het verhoogde toezicht op Pusher Street komt voort uit conflicten tussen de Hells Angels en de verboden bende Loyal To Familia (LTF) die zich in de zomer en herfst hebben afgespeeld.

In augustus werd bijvoorbeeld een 30-jarige man met banden met de Hells Angels doodgeschoten in Christiania.

De politie hoopt met deze maatregelen een duidelijk signaal af te geven en de georganiseerde hasjhandel te ontmoedigen.