Spaanse zadenbank Dinafem laat eindelijk van zich horen na inval in 2020

"Wij willen openbaar dank betuigen voor de betuigingen van solidariteit en genegenheid die we hebben ontvangen van onnoemelijke mensen en organisaties ten opzichte van Dinafem en haar 100 ontslagen werknemers.(...)"

0
Dinafem zadenbank opgepakt
- Advertentie -

Eerder deze maand heeft de Spaanse cannabiszadenbank Dinafem eindelijk weer eens van zich laten horen na een grote antidrugsoperatie van de Spaanse autoriteiten in 2020.

Dinafem bedankt voor steun en geeft aan strijdvaardig te zijn

Op Instagram lieten ze namelijk op 15 november weten, vrij vertaald vanuit het Engels:

Wij willen openbaar dank betuigen voor de betuigingen van solidariteit en genegenheid die we hebben ontvangen van onnoemelijke mensen en organisaties ten opzichte van Dinafem en haar 100 ontslagen werknemers. Dinafem is niet teruggegaan naar het verkopen van zaden; de rechterlijke autoriteit heeft ons uitdrukkelijk verboden en we moeten wachten op de uitkomst van het proces om dat weer te kunnen doen, tenminste zolang Dinafem een Spaanse onderneming is. We hebben volledig vertrouwen in het rechtssysteem en kijken uit naar het proces om onze onschuld te bewijzen. Ze kunnen de bloemen afknippen, maar ze kunnen de lente niet stoppen. We komen sneller terug dan later!

14 medewerkers opgepakt, 17 huiszoekingen, 207.000 euro cash gevonden, 20 miljoen cannabiszaden gevonden en hoogwaardig laboratorium

In september 2020 werd bekend dat er 14 medewerkers van Dinafem waren opgepakt bij een antidrugsoperatie in Spanje, waarna het bedrijf met een reactie kwam in een persbericht.

Daarin schreef het bedrijf onder andere: “Deze ernstige klap heeft een pad van onzekerheid gecreëerd voor de hele sector, inclusief de bedrijven die zich, net als wij, bezighouden met de gehele of gedeeltelijke aan- en verkoop van cannabiszaden.”

Later kwamen meer details over de operatie, genaamd Inxer-Toro, uitgevoerd tussen 15 en 17 september in Guipúzcoa en Navarra. Daarbij werden 14 mensen zijn gearresteerd, 17 huiszoekingen en industriële gebouwen zijn binnengevallen. Daarbij is 207.000 euro in cash gevonden, zijn rekeningen en bitcoinportefeuilles gecontroleerd, 20 miljoen cannabiszaden ter waarde van 100 miljoen euro gevonden en “een hoogwaardig laboratorium gespecialiseerd in de productie van specialiteiten van cannabisplanten met behulp van geavanceerde genetische manipulatietechnieken”