Cannabiszadenbank Dinafem reageert met persbericht na inval

"Deze ernstige klap heeft een pad van onzekerheid gecreëerd voor de hele sector, inclusief de bedrijven die zich, net als wij, bezighouden met de gehele of gedeeltelijke aan- en verkoop van cannabiszaden" aldus Dinafem.

0
Dinafem zadenbank opgepakt
- Advertentie -

Nadat we eerder al berichtten over 15 medewerkers van zadenbank Dinafem die waren opgepakt bij een antidrugsoperatie in Spanje, hebben we nu een persbericht van Dinafem in handen gekregen als reactie op de inval.

Het persbericht is hieronder, vrij vertaald, te lezen.

Naar aanleiding van de gerechtelijke tussenkomst tegen Pot Sistemak S.L.

Tegen ons bedrijf loopt sinds 16 september 2020 een gerechtelijk onderzoek. Met het oog hierop willen we de situatie waarin we ons tot nu toe bevinden en de meest directe gevolgen daarvan toelichten.

We zijn nog steeds onzeker over de omvang van deze gerechtelijke procedure, maar tot op heden lijkt alles erop te wijzen dat de oorzaak van het onderzoek gericht is op de verkoop van wietzaden aan onze leveranciers. Als direct gevolg van deze tussenkomst van de rechtbank werden de financiële middelen van het bedrijf tijdelijk geblokkeerd, waardoor we onze activiteit tot nader order moesten stopzetten. Omdat de bankrekeningen van de firma momenteel geblokkeerd zijn, zijn we ook genoodzaakt om voor het merendeel van onze medewerkers een ERTE (tijdelijke schorsing van dienstverband) te verwerken; een team van 93 mensen die rechtstreeks worden getroffen door deze gedwongen tijdelijke opschorting van alle activiteiten.

We zijn ook gedwongen om al het wetenschappelijk onderzoek dat we in samenwerking met de Universiteit van Baskenland (UPV / EHU) hebben uitgevoerd, op te schorten. Ons laboratorium is tijdelijk gesloten, wat betekent dat ons technisch team (gevormd door een doctor in de volksgezondheid, een doctor in de analytische chemie en een master in neurofarmacologie) niet verder kan met hun onderzoekswerk.

We willen graag een geruststellende boodschap afgeven, aangezien we vast geloven in onze onschuld en het rechtssysteem volledig vertrouwen.

We moeten benadrukken dat Pot Sistemak S.L al 21 jaar met volledige transparantie werkt en er hard aan werkt om een ​​van de toonaangevende bedrijven in de sector te worden. Als gevolg hiervan hebben we alleen al in het afgelopen belastingjaar 900.000 euro aan sociale zekerheid en 2,2 miljoen euro aan vennootschapsbelasting en arbeidsinkomsten aan de schatkist verstrekt. De afgelopen dagen waren gevuld met spanning en een gevoel van onmacht, aangezien deze ernstige klap een pad van onzekerheid heeft gecreëerd voor de hele sector, inclusief de bedrijven die zich, net als wij, bezighouden met de gehele of gedeeltelijke aan- en verkoop van cannabiszaden. Ook al zijn dit moeilijke tijden, ons juridische team werkt de klok rond zodat we zo snel mogelijk onze normale activiteiten kunnen hervatten, en we hebben volledig vertrouwen in de duidelijkheid en wettigheid van het bedrijfsmodel dat we gedurende zoveel jaren hebben ontwikkeld.

We willen jullie allemaal bedanken voor jullie steun en vertrouwen de afgelopen dagen, en we stellen graag onze afdeling communicatie tot jullie beschikking mocht je hier nog vragen over hebben.

Wat zijn de gevolgen voor de rest van de cannabisindustrie?

Zoals we eerder al schreven zal de inval gevolgen hebben voor de hele wereld die afhankelijk zijn van de aanvoer en productie van zaden door Dinafem. Dat schrijft ook Dinafem in het geel gemarkeerde stuk. Volgens het persbericht ligt daar ook het probleem en de reden van de inval.

En mocht je denken dat dit alleen in Spanje gebeurt, vorige week is bij groothandel in rookbenodigdheden Kulu Trading in Loosdrecht een inval gedaan en is alles meegenomen. Daarnaast is het pand 6 maanden gesloten.