Cannabis Industrie Nieuwsbrief #8

De achtste cannabisindustrie.nl nieuwsbrief met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #8

Grootste nieuws: inval bij groothandel in rookbenodigdheden Kulu Trading in Loosdrecht

Vorige week woensdagochtend is de politie binnengevallen bij Kulu Trading in Loosdrecht voor ‘vermoedens van drugshandel’. Daarbij wordt gemeld dat er ‘spullen aangetroffen [zijn] die daarmee te maken hebben’. Rond de honderd mensen zouden zijn ingezet bij de inval. Maar in het persbericht van de politie wordt alleen gerept over grinders, zakjes, stempels en pijpjes. Niet bepaald illegaal. We zijn zeer benieuwd hoe dit uitpakt en volgen het nieuws op de voet.

Wie dacht na het nieuws over de inval van Dinafem dat het alleen in Spanje gebeurd, heeft het dus mis.

Analyses

Jef Martens, met wie we ook een podcast deden, schreef een nieuwe longread over de keuzes die gemaakt moeten worden over het assortiment bij de wietproef. Het komt online in twee delen, het tweede deel komt namelijk aanstaande donderdag online.

Columns

Op het nippertje in september verscheen de eerste column van Kees Schelfhout. Kees is mede-oprichter van BioTabs, Super Sativa Seed Club en YouTube kanaal The High Flyer. In zijn column legt hij uit dat de toekomst van cannabis zijn blends.

Ook verscheen de tweede column van de eerste legale growshop van Nederland: Plantarium in Nijmegen. Daarin schrijven ze over wat je niet zou verwachten van de klanten van cannabis-growshop Plantarium.

Podcasts

Twee nieuwe podcasts.

De 11e aflevering was met Dimitri Breeuwer. Dimitri Breeuwer is mede-oprichter van cannabis consumentenbond WeSmoke in 2010 en wordt wel eens gekscherend de Rob Geus van de coffeeshops genoemd. Met het huidige stichting CannaWijzer en stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten (SVCK) behartigd hij de belangen van de consument en coffeeshopbezoeker.

En de 12e Cannabis Industrie Podcast was met Jef Martens. Jef Martens is een onafhankelijk adviseur met als specialisaties bedrijfs architectuur, analyse met vertaling naar specifacties en procesontwerp. Hij heeft een bijna ongezonde voorliefde voor techniek en wetenschap. Met zijn huidige bedrijf Supscore analiseert en adviseert hij voor consumenten, medisch specialisten en producenten. Hij vertaalt wetenschappenlijke vindingen naar praktisch toepasbare oplossingen. Een voorbeeld is de snelstartgids CBD met een logboek om de effecten te leren begrijpen.

Jef schreef twee longreads voor cannabisindustrie.nl en later deze week op donderdag komt de derde online.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.