Maltese overheid bespreekt regulering met cannabis clubs met het INCB

Het overleg met de INCB was hartelijk bericht Malta Today.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

De Maltese parlementaire secretaris Rebecca Buttigieg heeft volgens Malta Today verklaard dat de regering de regulering van cannabis door middel van cannabis clubs momenteel besproken wordt met de International Narcotics Control Board (INCB).

Start inschrijving voor openen van cannabis clubs in Malta

In februari van dit jaar opende de Autoriteit voor het Verantwoord Gebruik van Cannabis (ARUC) de inschrijving voor personen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van niet-winstgerichte cannabisclubs.

Deze stap volgt op de gedeeltelijke legalisatie van het recreatieve gebruik van cannabis in december 2021, waarbij het bezit van maximaal zeven gram cannabis en het kweken van vier planten thuis werd toegestaan.

Debat over regulerend model voor niet-medicinaal cannabisgebruik

Een delegatie onder leiding van parlementaire secretaris voor Hervormingen Rebecca Buttigieg heeft in Wenen gedetailleerd uitleg gegeven over de principes van het regulerend model dat momenteel van kracht is. Hierbij worden de principes van schade- en risicoreductie, sociale rechtvaardigheid en volksgezondheid als prioriteit gesteld.

Het overleg met de INCB was hartelijk bericht Malta Today, met speciale aandacht voor de lopende communicatie met de Autoriteit voor het Verantwoord Gebruik van Cannabis (ARUC), de Cannabis Harm Reduction Associations en Malta’s toewijding om ervoor te zorgen dat het regulerend model flexibel blijft om zijn doelstellingen te bereiken, met name het versterken van de strijd tegen drugshandel op de illegale markt.

Maltese regering bevordert sociaal rechtvaardig en volksgezondheidsgericht reguleringsmodel

Buttigieg benadrukte dat de regering zich blijft inzetten voor de bevordering van een regulerend model voor het gebruik van niet-medicinale cannabis dat gebaseerd is op de principes van sociale rechtvaardigheid en volksgezondheid. Ze verklaarde: “We zijn verheugd om deze dialoog met de International Narcotics Control Board te openen om te bespreken hoe ons model als positief voorbeeld kan dienen voor andere landen. Via de ARUC werken we eraan om ervoor te zorgen dat de mensenrechten worden beschermd, terwijl onze inspanningen zich meer richten op educatie en veiligheid voor de gemeenschap, in plaats van op strafmaatregelen.”

Leonid McKay, CEO van ARUC, benadrukte het belang van decriminalisatie en een regulerend kader dat beoogt een sector te bieden die volwassenen beschermt die cannabis op een verantwoorde en veilige manier willen gebruiken.

“De Autoriteit is belast met het verminderen van de schade veroorzaakt door de illegale markt en het implementeren van de nodige preventieve maatregelen. Dit zal worden bereikt door middel van een robuust regulerend kader, dat de afgelopen weken is ingevoerd, om het persoonlijk gebruik van cannabis door volwassenen te monitoren, met een non-profit benadering die tot doel heeft mensen en de gemeenschap centraal te stellen in het regeringsbeleid,” aldus McKay.