Nieuwe coffeeshop Smokery opent begin augustus in Wormerveer, Zaanstad Noord

Smokery opent haar deuren begin augustus en zal van 10:00 tot 22:00 uur geopend zijn.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Binnenkort opent met Smokery een nieuwe, moderne cannabiswinkel op Marktstraat 33 in Wormerveer in Zaanstad Noord. Met een sterke focus op veiligheid, samenwerking met lokale partners en buurtbetrokkenheid, wil de winkel een verantwoorde en duurzame bijdrage te leveren aan de omgeving.

De gemeente Zaanstad heeft zich sinds 2018 actief ingezet om een nieuwe coffeeshop te realiseren in het noorden van Zaanstad, omdat de bestaande twee coffeeshops zich in het centrum van Zaandam bevinden. Via een openbare aanbesteding met lotingsprocedure heeft de onderneming achter de cannabiswinkel de kans gekregen om een vergunning aan te vragen.

“Onze doelstelling is om het gezicht van cannabisconsumptie te veranderen(…)”

In een reactie via email liet Maikel van Smokery weten: “Onze doelstelling is om het gezicht van cannabisconsumptie te veranderen. Bij Smokery zetten we ons in voor veiligheid, kwaliteit en gemeenschapsbetrokkenheid. Samen vormen we de toekomst van de cannabisindustrie.”

De gemeente Zaanstad heeft op 17 mei de benodigde vergunningen afgegeven aan Smokery. De zorgvuldig gekozen locatie aan de Marktstraat voldoet aan alle wettelijke eisen, zoals afstand tot scholen en andere gevoelige locaties, en biedt voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers.

Klaar voor de wietproef

Met het oog op de toekomst bereidt de winkel zich actief voor op deelname aan het landelijke wietexperiment, dat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 van start gaat. Tot de start van het experiment opereert Smokery als reguliere coffeeshop conform de huidige wet- en regelgeving omtrent gedoogbeleid.

Om mogelijke overlast tot een minimum te beperken, treft de winkel diverse maatregelen. Een portier houdt tijdens openingstijden toezicht op de buurt, voert leeftijdscontroles uit en treedt op bij foutparkeren. Bovendien is er voor buurtbewoners binnenkort een inloopavond waar zij kunnen kennismaken met het team achter de winkel en eventueel vragen stellen.

Smokery opent haar deuren begin augustus en zal van 10:00 tot 22:00 uur geopend zijn. Op de website Smokery.nl is meer informatie en een uitgebreide FAQ-sectie te vinden.