Nieuwe column growshop Plantarium: ‘Een vruchtbare zomer’

Nieuwe growshop column door Cor van Plantarium uit Nijmegen over genetica, innovaties in de buitenkweek en edibles met extracten.

0
Plantarium achterkant ingang
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Het buiten-kweek-seizoen voor cannabis staat weer aan de deur te rammelen. De eerste zonnestralen, die hopelijk een warme en vruchtbare lente voorspellen, schijnen onze mooie winkel in Nijmegen binnen. Vorig jaar lente, tijdens de eerste lockdown, vlogen de zaadjes over de toonbank. Nederland vierde massaal vakantie in eigen land en dook de tuin in. Hobbykwekers, maar voornamelijk veel medicinale kwekers, maakte optimaal gebruik van de lockdown en kweekte een biologisch medicijn in hun eigen achtertuin. In deze column lees je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van buitenkweek, genetica en extractie.

Genetica, genetica, genetica!

Een goede buitenkweek begint met goede genetica. Doordat de cannabisplant haar eerste tekenen van bloei pas laat zien als de nachten weer langer worden, is het essentieel dat buitenkwekers kiezen voor planten die op tijd beginnen met bloeien en op tijd klaar zijn. Door deze slimme keuze voorkom je schimmelvorming en toprot als het weer eind september weer omslaat naar ons bekende regenachtige klimaat, vocht is immers de veroorzaker van schimmel. 

Een goede buitenkweek begint met goede genetica

Diverse zadenbedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van vroegbloeiende genetica. Zo zijn diverse bedrijven ook bezig met de verdeling van binnensoortjes, maar dan voor je buitentuin. Hierdoor wordt het mogelijk om cannabis soorten te kweken die anders nooit zou kunnen af bloeien tijdens onze natte herfst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cookie-varianten, exotische rood- en paarskleurige cannabis, en sativa dominanten soorten die extreem hoog scoren op het gebied van THC percentages. Een voorbeeld is de Tropicanna Poison van Sweet Seeds of de Serious 6 van Serious Seeds.

De ontwikkeling op het gebied van genetica stopt niet bij het creëren van vroegbloeiende soorten. Door dat er steeds meer onderzoek plaats vindt op het gebied van cannabinoïden en de bijbehorende medicinale eigenschappen focussen zadenbedrijven zich meer en meer op de ontwikkeling van cannabisplanten waarbij andere cannabinoïden dan THC of CBD dominant zijn. We zien soorten voorbijkomen waarbij CBG de dominante cannabinoïden is en het THC percentage bewust laag wordt gehouden. Ook zijn er diverse zadenbedrijven bezig met het ontwikkelen van genetica waarbij THCV de dominante cannabinoïde is. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat het onderzoek naar CBG en THCV nog in de kinderschoenen staat. Wel is bekend dat CBG bij ratten de inflammatie van de darmen lijkt te remmen en de darmwand stimuleert om sneller te herstellen. THCV lijkt veelbelovend in het opwekken van eetlust zonder het psyche-actieve effect van THC-delta-9.

Innovaties in de buitenkweek

Bij het hobbymatig binnen kweken van cannabis wordt het trainen van de groene dames al veelvuldig toegepast.

Bij Plantarium zijn we al een tijd bezig met het experimenteren met kweektechnieken in de buitenkweek

Toppen, dieven, low stress training, high stress training, Sea of Green, scroggen, je kan het zo gek niet verzinnen of het wordt toegepast om cannabis haar maximale opbrengst te laten behalen. In het buitenkweken zagen we tot voor kort minder van dit soort kweektechnieken. 

Bij Plantarium zijn we al een tijd bezig met het experimenteren met kweektechnieken in de buitenkweek. Een voorbeeld hiervan is het buiten kweken van cannabis in speciale kooien. Deze kweekmethode, ontwikkeld in Californië, zorgt er voor dat je jouw plantje breed uit kan laten groeien en zorgt voor een significant vergroting van de opbrengst. Houdt ons expertisecentrum voor de stap voor stap uitleg van deze kweektechniek. Coming soon!

Tot de max met je extract

Veel medicinale gebruikers van cannabis kiezen er logischerwijs voor om hun cannabis niet te roken. Het tot je nemen van olie, tincturen, zalven of het verdampen van cannabis is immers een veel gezondere manier om cannabinoïden in je lijf te krijgen. Zelf zijn we erg fan van extracties zonder oplosmiddelen. Het persen van plantmateriaal met behulp van hitte, druk en speciale zeven, ook wel Rosin-extractie genoemd, is de manier om een schoon medicinaal product te verkrijgen. Het Rosin-extract kan vervolgens gemakkelijk verwerkt worden tot een olie of zalf maar kan ook direct verdampt worden in daarvoor speciaal bestemde vaporizers. Lees hier gerust meer over op onze webshop.

kan ook ontzettend smakelijke producten maken met je cannabis-extract

Wat mensen vaak vergeten is dat je ook ontzettend smakelijke producten kan maken met je cannabis-extract. Op ons expertisecentrum hebben we zelfs een speciale rubriek gewijd aan smakelijke cannabis recepten. Bezoek CHOW en maak cannabis-infused Chocolate Chip Cookies, heerlijke Focaccia of Oreo Bonbons. Wie denkt dat medicijnen vies smaken heeft deze edibels nog niet geprobeerd. Smullen van jouw zelf gekweekte, zelf gebakken, medicijn; a dream come true!

Tot zover onze column van deze maand. Volgende maand neemt mijn collega B jullie mee in onze visie op samenwerking en bedrijfsvoering. Wij wensen alle lezers een vruchtbare zomer en een happy 4-20! Vergeet vooral niet onze webshop in de gaten te houden, want op 20 april gaan we flinke aanbiedingen doen. 

Door Cor, medicinaal expert bij Plantarium: cannabis-expertise centrum & –growshop.

Cannabis Industrie Awards 2022