OM wil half jaar cel en 450.000 euro boete voor directeur Utrechtse growshop groothandel

De groothandel kreeg in 2017 een inval te verwerken op verdenkingen van grootschalige overtreding van de growshopwet.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Een Utrechtse groothandel in producten voor het kweken van planten kreeg in 2017 een inval te verwerken op verdenkingen van grootschalige overtreding van de growshopwet. Het Openbaar Ministerie (OM) wil nu dat de directeur van de groothandel een half jaar de cel in gaat en 450.000 euro boete betaald.

Utrechtse groothandel eerder vrijgesproken

De verdachte in kwestie zou in een vergelijkbare zaak al eerder zijn vrijgesproken, laat RTV Utrecht weten. De groothandel zou niet leveren aan particulieren, maar aan winkels, liet de verdediging weten.

De groothandel zou niet leveren aan particulieren, maar aan winkels

Het is daarom wel een interessante zaak. Het OM wil nu, met 20 procent strafkorting omdat het al zo lang duurt, dat de directeur negen maanden de cel in gaat waarvan drie voorwaardelijk. Daar bovenop willen ze dat hij persoonlijk en boete van 50.000 euro krijgt en zijn bedrijf een boete van 400.000 euro. Maar gaat de rechter hierin mee, of zien ze ook wel dat het een krom beleid is?

De uitspraak in de zaak zou over twee weken zijn en weten we meer.

Andere zaak dan Kulu Trading

In oktober vorig jaar werd er een grootschalige inval gedaan bij groothandel Kulu Trading, maar dat ging niet om kweekbenodigdheden deze keer. Maar de inval die Kulu Trading in 2015 kreeg na de aanscherping van de growshopwet, doet er dan wel weer aan denken. Kulu was destijds de enige groothandel die een inval kreeg te verwerken. Twee jaar later was het dus raak in Utrecht bij deze voor de redactie onbekende groothandel.

Meer informatie over de growshopwet, kun je vinden op deze pagina