Onderzoek: ruime meerderheid zwarte Amerikanen wil legalisering cannabis

Onder zwarte Amerikanen is met name een brede meerderheid voor medicinale cannabis, maar ook een meerderheid voor recreatieve doeleinden volgens nieuw onderzoek.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Nieuw onderzoek van het gerenommeerde Pew Research Center heeft gevonden dat de ingezette weg om cannabis te legaliseren in verschillende Amerikaanse staten overeenkomt met de wensen van zwarte Amerikanen.

Met name brede meerderheid steunt legalisering van medicinale cannabis, maar ook meerderheid voor recreatieve doeleinden

Een brede meerderheid van zwarte volwassenen steunt de legalisering van cannabis, althans voor medisch gebruik (85%) en is voorstander van hervormingen van het strafrechtsysteem, zoals het vrijlaten van mensen uit de gevangenis die alleen worden vastgehouden voor cannabis-gerelateerde aanklachten en het wissen van cannabis-gerelateerde overtredingen van de criminelen dossiers van personen die voor dergelijke misdrijven zijn veroordeeld (elk 74%).

De meningen lopen meer uiteen over de vraag of cannabis legaal moet zijn voor medisch en recreatief gebruik of alleen voor medisch gebruik. Ongeveer zes op de tien zwarte volwassenen (57%) zegt dat cannabis legaal moet zijn voor medisch en recreatief gebruik door volwassenen, terwijl 28% zegt dat cannabis alleen legaal moet zijn voor medisch gebruik. Opvallend weinig zwarte volwassenen (11%) zeggen dat het gebruik van cannabis niet legaal zou moeten zijn.

De resultaten zijn niet zo gek. Zwarte Amerikaanse volwassenen worden namelijk onevenredig vaak gearresteerd voor cannabis-gerelateerde misdrijven, volgens gegevens van de FBI. Dat terwijl latino’s maar ook witte Amerikanen zeker niet minder cannabis consumeren, zijn zwarte mensen toch goed voor 39% van alle arrestaties voor cannabisbezit in de VS, ondanks dat ze slechts 12% van de Amerikaanse bevolking uitmaken. Ook in de gevangenissen zijn dergelijke cijfers terug te vinden.

Hoog tijd dus om de War on Drugs te stoppen.

pew research zwarte amerikanen over cannabis legalisatie
Bron: Pew Research Center
Cannabis Industrie Awards 2023