Overheid publiceert factsheet Experiment gesloten coffeeshopketen

Dit factsheet legt beknopt uit wat het experiment gesloten coffeeshopketen inhoudt, het doel is en hoe wordt onderzocht wat de effecten zijn op de volksgezondheid, criminaliteit en veiligheid.

0

Eerder deze week heeft de overheid de factsheet Experiment gesloten coffeeshopketen gepubliceerd, een uitgave van het ministerie van Justitie & Veiligheid (JenV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Factsheet Experiment gesloten coffeeshopketen

Even zoeken in de wietexperiment archieven levert op dat dit geen update is, maar een nieuw, niet eerder gezien document. Waarom het is opgesteld en wat het doel er precies van is, is niet duidelijk. Mogelijk het debat over het toevoegen van Amsterdam-Oost aan het experiment (later meer hierover). Update, 14:44: Mogelijk geen uitbreiding wietproef met Amsterdam-Oost, dinsdag stemming

Over de brochure staat alleen op de rijksoverheid.nl website:

Dit factsheet legt beknopt uit wat het experiment gesloten coffeeshopketen (‘wietexperiment’) inhoudt. Wat is het doel en hoe wordt onderzocht wat de effecten zijn op de volksgezondheid, criminaliteit en veiligheid?

De factsheet bestaat uit twee pagina’s (zie hierboven en hieronder, of ga naar de rijksoverheid.nl website om de PDF te downloaden).

factsheet-experiment-gesloten-coffeeshopketen-images-2
Bron: Rijksoverheid.nl

De factsheet is onderverdeeld in 11 verschillende gedeeltes:

 1. Waarom een experiment?
 2. Telers
 3. Wet- en regelgeving
 4. Coffeeshops
 5. Preventie
 6. Het aanbod
 7. Deelnemende gemeenten
 8. Verschillende fasen van het experiment
 9. Track & trace-systeem
 10. Toezicht en handhaving
 11. Het onderzoek