Regulering maakt thuisteelt van zes planten per volwassene legaal in New York

De regelgevende instantie in New York heeft regelgeving goedgekeurd die thuisteelt van zes planten per volwassene toestaat.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

In een langverwachte stap hebben leden van de Cannabis Control Board vorige week goedkeuring gegeven aan regels die volwassenen in staat stellen persoonlijke hoeveelheden cannabis thuis te telen.

Details van de nieuwe regulering: zes planten per volwassene

De nieuwe regels (PDF) stellen volwassenen in staat om maximaal zes cannabisplanten te telen, waarvan er niet meer dan drie volwassen mogen zijn, op privéterrein.

Bovendien mogen huishoudens met meerdere volwassenen in totaal zes volwassen planten kweken.

Zij hebben de keuze om van zaad te kweken of jonge planten aan te schaffen bij erkende leveranciers.

Er is ook de mogelijkheid om tot vijf pond wiet (bijna 2,5 kilo, 2267.96 gram om precies te zijn) te oogsten, met de legale optie om de wiet om te zetten in concentraten.

Alle details op een rijtje

Onder deze voorgestelde regels voor volwassenengebruik zullen New Yorkers van 21 jaar en ouder gemachtigd zijn om:

 • Maximaal drie (3) volwassen en drie (3) onvolwassen cannabisplanten per persoon te telen; of
 • Niet meer dan zes (6) volwassen planten en zes (6) onvolwassen planten per privéwoning te telen;
 • Tot vijf (5) pond (bijna 2,5 kilo, 2267.96 gram) te bezitten van:
  • Wiet die geknipt is van planten die zijn geteeld op het terrein van de privéwoning van de persoon;
  • Of het equivalent gewicht van dergelijk geteelde cannabis in cannabisconcentraat;
  • Of een mengsel van zowel wiet als het equivalent gewicht van dergelijk geteelde cannabis in cannabisconcentraat.

Om veiligheid te waarborgen, moeten New Yorkers van 21 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in het telen van cannabis voor volwassenengebruik thuis:

 • Cannabisplanten kweken op een beveiligde locatie die niet duidelijk zichtbaar is vanaf de openbare weg, inclusief de straat buiten de woning;
 • Cannabis opslaan op een manier die diefstal, verlies of toegang door bewoners onder de 21 jaar voorkomt;
 • Slechts één locatie gebruiken voor persoonlijke teelt van volwassenengebruik cannabis (bijvoorbeeld, als een New Yorker meerdere verblijfplaatsen heeft in de staat New York, kunnen ze geen cannabis telen op meerdere adressen);
 • Geurproblemen aanpakken als deze overlast veroorzaken voor buren. Het Office of Cannabis Management (OCM) zal blijven samenwerken met gemeenten in heel New York om ondersteuning en begeleiding te bieden over dit onderwerp.

Hoe New Yorkers cannabisplanten of zaden voor thuisteelt kunnen kopen is ook onderdeel van de voorgestelde regels:

 • Gelicenseerde detailhandelszaken voor volwassenengebruik, microbedrijven en geregistreerde organisaties met distributie (ROD’s) kunnen worden goedgekeurd om onvolwassen cannabisplanten voor volwassenengebruik aan consumenten te verkopen voor thuisteelt;
  • Deze cannabisbedrijven moeten een actief Nursery Dealer Registration Certificate verkrijgen en behouden van het New York State Department of Agriculture and Markets (Division of Plant Industry) om onvolwassen cannabisplanten aan klanten te verkopen.
  • Deze cannabisbedrijven moeten ook een label aan elke te koop aangeboden plant bevestigen met onder andere: de naam van de variëteit, de oogstdatum, een waarschuwing om buiten het bereik van kinderen te houden, en andere door OCM noodzakelijk geachte informatie;
  • Dankzij de Federal Agriculture Improvement Act of 2018 kunnen cannabiszaden in de Verenigde Staten worden verkocht. Dat betekent dat New Yorkers van 21 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in de thuisteelt van volwassenengebruik cannabis zaden online kunnen kopen, of bij detailhandelszaken voor volwassenengebruik die ervoor kiezen zaden te verkopen.
  • Let op, het Office of Cannabis Management reguleert niet de verkoop van zaden en exploitanten hebben geen aanvullende certificering nodig om zaden te verkopen.

Ook kritiek op regulator: 100 nieuwe detailhandel vergunningen, maar nog steeds onvoldoende

Naast de goedkeuring van de thuisteelt regels, hebben regelgevers op de vergadering van eerder deze maand ook nog eens 100 nieuwe cannabis-gerelateerde licenties goedgekeurd, waaronder commerciële retailers en kwekers.

Toch worden ze geconfronteerd met kritiek over het feit dat er niet genoeg retailers zijn gelicentieerd om aan de vraag van consumenten te voldoen.

Met de legalisatie van de volwassen cannabismarkt in maart 2021 en beperkte winkelverkopen die in december 2022 begonnen, blijft de vraag naar licenties hoog.