De Grote Tabaksvervangers Test: Paucho (voorheen Greengo) Review

De tweede review als onderdeel van 'De Grote Tabaksvervangers Test': Paucho, voorheen ook wel bekend als Greengo.

0
paucho tabaksvervanger review
- Advertentie -

Zoals eerder aangekondigd in een column van mijn hand, bij deze de tweede review en wel van Paucho als onderdeel van ‘De Grote Tabaksvervangers Test’.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

Paucho review: de tabaksvervanger hiervoor ook wel bekend als Greengo

De naam Paucho zal weinig mensen iets zeggen. Maar zeg je Greengo, gaan er voor veel mensen wel een belletje rinkelen. De tabaksvervanger werd genoemd naar het merk waar het onder valt, maar om mogelijke verwarring te voorkomen is waarschijnlijk de naam nog niet zo lang geleden veranderd naar Paucho.

Paucho was ik dan ook al eerder als Greengo tegen gekomen voor het eerst misschien vijf of meer jaren geleden. Toen ik het pakje ontving via de post was het vooral herkenning. Zo ziet het er nog steeds uit als een traditioneel shag tabak pakje, inclusief banderol als maar een van de twee uit de test.

paucho tabaksvervanger review 2

Mede daarom dat het ook de traditionele waarschuwingen op de verpakkingen heeft staan net zoals reguliere tabak. Alleen dan niet in de tegenwoordig standaard, saaie verpakking met afbeeldingen om je van de tabak af te schrikken.

Toen ik het open maakte, was de geur en de inhoud dan ook vertrouwd. Als in, het was niet nieuw voor mij. De geur is vrij sterk, maar dat is ook niet zo gek als je de inhoud leest op de zijkanten en achterkant: Hazelblad, Papaya, Munt en Eucalyptus. Ook kan het sporen van noten bevatten waarschuwt de verpakking.

Ondanks de vier ingrediënten, ziet het er in de verpakking helemaal hetzelfde uit: een soort bruin, gedroogd gras als ik het dan toch moet beschrijven.

paucho tabaksvervanger review 3

Ervaring

Net zoals iedere tabaksvervanger in deze test, probeerde ik Paucho met alleen hasj en een keer met alleen wiet erbij gemengd in mijn mixing bowl.

paucho tabaksvervanger review 4
Paucho in mijn mixing bowl, nog zonder toevoeging van hasj of wiet.

Daarvoor deed ik eerst ongeveer net zoveel Paucho als ik vroeger tabak in mijn mixing bowl en legde ik daarop een normale gebruikershoeveelheid hasj.

paucho tabaksvervanger review hasj 5
Paucho in mijn mixing bowl met daarboven op hasj. Later zou ik dit nog mengen voor ik het oprolde in een joint.

Ik moet opmerken dat de smaak erg aanwezig was bij het roken. Zeker dat eerste trekje is even apart omdat je daar nog geen hasj meestal in smaakt. Wel valt direct op dat het op zich prima egaal brand en zich daarin verhoud zoals je bent gewend.

Wel voelde ik het op een gegeven moment op mijn keel, nog voordat ik de joint volledig had opgerookt. Dat had ik aanvankelijk ook niet gedaan met de Paucho joint met hasj, maar nu ik de review aan het schrijven ben heb ik de joint nog eens tevoorschijn getoverd. Ik had de Paucho ook niet door de grinder gehaald trouwens, maar de wiet wel natuurlijk.

Voor de Paucho joint met wiet had ik de Girl Scout Cookies wiet eerst door de grinder gehaald en heb ik het daarna met Paucho ongeveer 50/50 gemengd in mijn mixing bowl.

Bij het roken valt direct op dat de Paucho wel wat fijner is met wiet dan met hasj.

paucho tabaksvervanger wiet review 6
Paucho in mijn mixing bowl met daarboven op wiet uit de grinder.

In beide gevallen smaak ik de hasj en wiet soms… Maar niet bij ieder trekje. Daarvoor is de Paucho te overweldigend. Goed mengen is dus wel belangrijk, maar toch zal je het alsnog smaken als je het niet gewend bent.

Wel voelde ik het uiteindelijk ook net zoals de hasj op mijn keel slaan.

De Paucho joint met wiet had ik dan ook wel in een dag opgerookt, in tegenstelling tot de hasj joint. Wat op zich een goed teken is.

Voordelen

  • Makkelijk verkrijgbaar
  • Op twee na goedkoopste uit de test
  • Handige verpakking

Nadelen

  • Overheersende smaak en geur
  • Kan op de keel slaan

Concluderend

Of je nu voor Paucho of Blowie moet gaan (de eerste review uit de test) is moeilijk te zeggen. Maar in mijn puntentelling scoort Blowie wel iets hoger dan Paucho. Enige voordeel is dat Paucho wat meer is ingeburgerd en het daarmee makkelijker verkrijgbaar is. Als de ene je niet bevalt, raad ik dan ook simpelweg aan de andere ook eens te proberen als je per se een tabaksvervanger wilt die niet op cannabis (of hennep) is gebaseerd net zoals de nog drie aankomende reviews.

Deze 30 grams verpakking is voor €16,95 (inclusief verzending en BTW) te bestellen via de grasscompany website.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

REVIEW OVERZICHT
Verbranding
6
Smaak
5
Geur
5
Beleving
5
Samenstelling
6
Verpakking
7
Beschikbaarheid
8
Prijs
7
Vorige artikelHet belangrijkste cannabisindustrie nieuws op een rijtje van week 3
Volgende artikelNu 813 cannabis producenten in Canada met een vergunning
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl én hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de Cannabis Industrie Awards en de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
paucho-review-greengo-grote-tabaksvervangers-testWel nipt een voldoende, maar niet mijn favoriet. Wel makkelijk beschikbaar en een van de goedkoopste opties.