Nu 813 cannabis producenten in Canada met een vergunning

Er zijn inmiddels 813 cannabis kwekers, verwerkers en verkopers met vergunning in Canada voor in totaal 38 miljoen inwoners.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Er zijn op dit moment van publicatie welgeteld 831 cannabis kwekers, verwerkers en verkopers met vergunning in Canada valt op te maken van een tabel op een pagina van de overheid.

Doordat Canada nu eenmaal cannabis heeft gelegaliseerd in 2018, houdt de overheid dan ook netjes bij hoeveel producenten er nu eigenlijk met cannabis bezig zijn.

813 cannabis producenten in Canada voor 38 miljoen inwoners

Dat zijn er flink meer dan de tien hier voor tien (+ een grote stad) gemeenten in Nederland voor het experiment gesloten coffeeshopketen. Canada heeft zo’n 38 miljoen inwoners, waar Nederland er bijna 17,5 miljoen kent. Een snelle berekening levert dan ook op dat we in Nederland minimaal zo’n 400+ producenten zouden kunnen hebben in de toekomst wanneer de regulering van cannabisproductie is uitgerold door het hele land.

Bij die 813 moet wel een kanttekening worden gemaakt, zoals David Brown ook doet op Twitter.

Omdat de productie nu eenmaal legaal is, konden namelijk deze bedrijven ook overheidssteun krijgen tijdens de pandemie. Die overheidssteun is inmiddels voorbij, waardoor een aantal bedrijven op hun eigen benen zullen moeten staan. Mogelijk komen er dus nog wel wat faillissementen aan, maar toch geeft het een aardig beeld.

Meer dan twee keer zo veel cannabiswinkels als in Nederland ondertussen

Inmiddels zijn er ook meer dan twee keer zo veel cannabiswinkels in Canada (1000+, al in 2020) dan dat we in Nederland coffeeshops hebben (565). Een meerderheid van de consumenten koopt zijn wiet dan ook in Canada op de legale markt. Er werd dan ook voor 1,5 miljard euro verkocht aan legale cannabis in Canada in eerste helft 2021. De grootste angsten van tegenstanders van cannabis legalisering in Canada zijn dan ook niet uitgekomen.