Pharmacielo gaat medicinale cannabis uit Colombia leveren aan Duitsland

Pharmacielo gaat medicinale cannabis gekweekt in Colombia leveren aan Duitsland nadat het een overeenkomst tekende met NOWEDA via Greenstein.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Pharmacielo (TSXV:PCLO) (OTCQX:PCLOF), een van origine Canadees bedrijf dat vooral actief is in Colombia, maakte deze week bekend in een persbericht dat het een overeenkomst heeft gesloten met NOWEDA, een farmaceutische groothandelaar voor alle apotheken in heel Duitsland.

Medicinale cannabis gekweekt in Colombia door Pharmacielo binnenkort op de Duitse markt

Volgens de overeenkomst zal PharmaCielo in eerste instantie NOWEDA via Greenstein drie THC-dominante eindproducten leveren, waarvan de leveringen naar verwachting eind 2022 zullen beginnen. Aanvullende details met betrekking tot de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Bill Petron, CEO van PharmaCielo, merkte op in het persbericht: “Via haar joint venture met NOWEDA heeft Greenstein toegang tot een van de grootste farmaceutische groothandelsdistributienetwerken in Duitsland. Tussen het bereik van NOWEDA en de ingebouwde schaalbaarheid van de activiteiten van PharmaCielo zien we een substantiële kans om deze relatie op de lange termijn op te bouwen in het voordeel van zowel bedrijven als patiënten in Duitsland.”

“(…)Dit is nog maar het begin van de kansen die we in de regio zien(…)”

De heer Petron vervolgde: “De ondertekening van deze overeenkomst vertegenwoordigt een enorm vroeg succes in onze inspanningen om onze verkoopkanalen te versterken en onze inspanningen te concentreren op de ontwikkeling en verkoop van onze THC-productportfolio. Dit is nog maar het begin van de kansen die we in de regio zien. We verwachten dat 2022 een cruciaal jaar zal zijn voor PharmaCielo, zowel in Europa als in andere focusmarkten wereldwijd, aangezien onze verkoopprofessionals blijven werken met potentiële klanten om resultaten te behalen.”

Matthias Koeppel, mede-oprichter en CEO van Greenstein, merkte op: “PharmaCielo, met zijn wereldwijd toonaangevende teelt- en verwerkingsfaciliteiten in Colombia, is uniek gepositioneerd om de Duitse markt te bevoorraden. We zijn verheugd om hun uitstekende productportfolio via ons netwerk op de markt te brengen. We kijken ernaar uit om onze relatie met PharmaCielo op te bouwen en te ontwikkelen.”

Dhr. Koeppel vervolgde: “We zien dit als een eerste, maar zelfverzekerde en sterke stap in het veiligstellen van hoogwaardige, scherp geprijsde THC-producten voor de Duitse markt.

Niet eerste bedrijf dat Colombiaanse medicinale wiet levert aan Duitsland

Pharmacielo is overigens niet het eerste bedrijf dat medicinale cannabis vanuit Colombia naar Duitsland exporteert.

Eerder ging Khiron voor, nadat het ministerie vorig jaar juli goedkeuring gaf voor de export van toppen.

Lees ook de analyse van Jef Martens: Kan Nederland nog op niveau Duitsland komen met medicinale cannabis?